Alegeri pe toată linia

Loading

La nivel naţional sezonul de alegeri a cam trecut, PSD-ul şi PNL-ul împrospătându-şi echipele, uneori prin părţile esenţiale, ca la social-democraţi. PDL-ul va avea alegeri dar fiind partidul de la Putere e greu de crezut că echipa câştigătoare va fi schimbată într-un mod consistent. PRM-ul şi PNG-ul sunt încremenite în proiect iar aici orice schimbare de lideri aduce desfiinţarea. Despre PC  doar de bine, dar nu e un partid care să intereseze,  decât în cel mai bun caz pe mogul.
Dacă la centru interesul pentru lupta politică a ajuns la cote de avarie, ce vedem pe canalele de ştiri nu este întotdeauna actualitate politică, la nivel local abia s-a animat. În perioada următoare vom avea alegeri în toate cele trei formaţiuni importante, PSD, PDL şi PNL. Lucrurile s-ar putea să devină interesante din perspectiva schimbării, ori tocmai aici ar putea să nu se întâmple nimic, doar PDL Gorj anunţând nume noi.
PSD-ul gorjean va rămâne, cu siguranţă, tot sub conducerea Florin Cârciumaru-Ion Călinoiu, tandemul care a adus multe victorii acestui partid. Generaţia „lupilor tineri “ din PSD Gorj, Surupăceanu, Vlaicu, Maioreanu, nu pot emite pretenţii de conducere a filialei şi nici rezultatele nu au rupt niciodată gura târgului. Cât despre generaţia de mijloc a partidului, oameni ca Milosteanu, Diaconescu, Preoteasa, aceştia sunt oameni de pluton. Partidul poate creşte în opoziţie, mai ales că filiala a impus liderul naţional, caz unic pentru judeţul nostru.
Liberalii gorjeni au oferit în ultimele luni momente de suspans după ce în filială o anumită grupare a încercat înlăturarea lui Dan Ilie Morega. În pofida celor care se bucurau de schimbarea lui Morega din fruntea filialei, acesta a rămas şi acum este favorit spre un nou mandat. Are şi un mare avantaj, rezultatele electorale ale PNL Gorj au fost crescătoare în ultima perioadă şi liberali, liberali, pragmatismul conduce viaţa politică. Ar fi interesant să vedem contracandidaţii din iunie ai lui Morega, părerea noastră fiind că nici unul din numele vehiculate(Orzan, Angheloiu) nu vor risca o confruntare electorală sortită eşecului.
Am lăsat la urmă PDL Gorj, formaţiunea politică cu cea mai spectaculoasă ascensiune din ultimii ani. Şi aici se vor organiza alegeri după ce o lungă perioadă am avut o conducere interimară. Surprinde demisia  deputatului  Cosmin Popescu din fruntea filialei, fapt ce ne arată că o candidatură a sa este practic exclusă, iar lupta este deschisă oricărui rezultat.  Până la această oră nu au exclus o candidatură Marcel  Hoară, Maricica Moţa şi chiar Ion Ruşeţ, dar este foarte posibil să avem şi alte candidaturi pentru că partidul are resurse. Partidul nu are o problemă de lider de vreme ce este la putere dar nu-i aşa, victoriile se pregătesc de timpuriu.
În concluzie, bătăliile electorale interne locale vor ţine capul de afiş în perioada următoare. Despre celelalte partide nu putem să spunem prea multe, zestrea lor electorală fiind extrem de modestă.