Ajutoare și măști pentru gorjenii aflați în dificultate

Loading

O acțiune de într-ajutoarare, în aceste vremuri de restriște este foarte importantă, atât pentru beneficiarii ei, cât și pentru oamenii care nu stau cu mâinile în sân, văitându-se că vine noul Coronavirus, ci trec la treabă. Femeile din cadrul Asociației Uniunea Femeilor din Gorj lucrează măști, colectează ajutoare și le distribuie oamenilor aflați în nevoie.

Pentru o familie monoparentală din Târgu Jiu, ajutoarele primite prin donație de la Asociația Uniunea Femeior din Gorj au venit ca o mană cerească. Irina Niculescu este o mamă singură și are trei copii, doi băieți între unu și trei ani și o fată de abia două luni, încă nebotezată. Dacă băieții s-au aruncat asupra cutiei cu jucării, mamei aproape că i-au dat lacrimile de bucurie că a primit trei pachete cu alimente de primă necesitate, multe hăinuțe pentru copii și chiar măști de protecție confecționate de femeile din cadrul Asociației.

„Măștile sunt realizate din țesătură dublă de bumbac, după care se sterilizează, se calcă și apoi le punem în pungi și le sigilăm. Vom face, deocamdată, 1000 de măști, pentru care am cumpărat materialele, iar 500 sunt deja gata. De asemenea, am cumpărat din banii Asociației produse alimentare pentru 65 de pachete, avem, din donații, haine sortate pe vârste, sex și mărime. Avem o colaborare foarte bună cu Direcția Publică de Protecție Socială din cadrul mai multor primării ale județului Gorj, primim liste cu persoanele aflate în dificultate, identificate în urma anchetelor sociale și oferim pachetele pregătite. Ne bucurăm că oamenii au încredere în noi și fac donații, chiar și acei 2% din impozitul pe venit sunt importanți, îi strângem și facem aceste acțiuni umanitare. Asociația nu are angajați, toate fetele fac voluntariat, iar toți banii strânși din donații, spectacole umanitare, sau alte diverse manifestări pe care le organizăm, merg spre cazurile pe care le identificăm, sau pentru care suntem solicitate.”(a declarat Simona Rădoi, președintele Asociației Uniunea Femeilor din Gorj)