Aglomerație la pediatrie

Loading

De la începutul lui 2023 și până în prezent, la Camera de Gardă Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu s-au prezentat 300 de copii cu diverse afecțiuni respiratorii, marea majoritate cu viroze respiratorii, dar și cu pneumonii și bronșiolite și mai puțini cu afecțiuni digestive.

„În aceeași perioadă, 42 de copii au fost internați în Secția Pediatrie. Astăzi, în Secția Pediatrie se află internați 26 de copii: cinci copii diagnosticați cu gripă, 20 cu afecțiuni respiratorii și un copil diagnosticat cu COVID.
Cei mai mulți dintre pacienții internați au vârste cuprinse între câteva luni și 6 ani. La internare, toți copiii sunt testați PCR pentru a afla dacă sunt infectați cu virusul SarS-CoV2 și testați pentru a depista dacă au gripă. În medie, copiii au avut nevoie de 5 zile de internare în Secția Pediatrie pentru a se face bine.
Medicii îi sfătuiesc pe părinți să evite zonele aglomerate, dar și contactul cu persoanele bolnave (răcite) și de asemenea, le recomandă să se adreseze și medicilor de familie sau celor din centrele de permanență înainte de a veni la Camera de gardă din spital.
Pentru a fi evitată aglomerarea Camerei de Gardă Pediatrie, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a decis înființarea celei de a doua ture în Cabinetul Pediatrie din Ambulatoriul Integrat. Din data de 05.01.2023 funcționează a doua tură în Policlinică. Astfel, părinții pot aduce micuții la consult, de luni până vineri, în intervalul orar 07:00 – 14:00 și 14:00 – 21:00, în baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie și a certificatului de naștere al copiilor.
În prezent, la Secția Boli Infecțioase avem internați 6 pacienți cu gripă (5 cazuri tip A și 1 caz tip B), dar și patru pacienți cu viroze și 5 cu COVID.” a transmis Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.