Aerul de munte pare să le prindă bine handbaliştilor de la Energia

„Calvarul” pregătirii de iarnă continuă în aceste zile la Rânca pentru handbaliştii de la Energia Pandurii Tg-Jiu. Cei 13 jucători sub comanda secundului Mircea Bedivan vor mai avea de „tras” până joi, atunci când este programată revenirea la Tg-Jiu pentru a se trece la antrenamentele de sală. Până ca handbaliştii de la Energia să vadă din nou mingea de joc pe parchetul Sălii Polivalente, aceştia urmează însă, cu „sârg” traseele de alergare făcute de tehnicianul Mircea Bedivan în staţiunea Rânca. Secundul lui Stângă pare mulţumit de cum decurge stagiul de pregătire al elevilor săi, dar şi de condiţiile oferite de clubul de handbal gorjean în „inima” muntelui.

energia-jucatoriReporter: S-a schimbat putin „aerul” de la Energia acum, odată cu demararea pregătirii de iarnă de la Rânca?
Mircea Bedivan:
Mda… Şi la propriu şi la figurat! Această perioadă de pregătire este una foarte importantă pentru echipă, băieţii au înţeles asta şi trag tare. De această pregătire va depinde în mare măsură şi tonusul pe care îl vom avea în campionat. Pregătirea fizică este vitală în orice echipă.
Rep. : Sunteţi mulţumit de condiţiile de pregătire de aici?
M. B. :
Avem condiţii excelente de pregătire aici, dar şi de cazare şi masă. Avem la hotel şi condiţii de refacere, saună şi bazin, avem şi o salină, unde au intrat băieţii şi ne putem pregăti în cele mai bune condiţii.

„Am fost 16”…
Rep. : Parcă în stagiul de pregătire de anul trecut eraţi mai mulţi…
M. B. :
Singura problemă care o avem este că suntem cam puţini, doar 13, pentru că Mazilu nu poate face pregătirea şi a rămas la Târgu Jiu, iar Crisciotoiu a plecat la lotul naţional de tineret. Mai era Vukas, dar care se ştie că nu mai revine şi aşa că am rămas doar cu 13 şi asta e cea mai mare problemă pentru noi.
Rep. : Cum decurge pregătirea propriu-zisă?
M. B. :
Am făcut doar pregătire fizică în aceste zile, de regulă la pârtie au făcut urcare în alergare. Azi fiind weekend şi pentru că nu putem merge la pârtie pentru că e plin de turişti, vom face un alt program. Oamenii de acolo ne-au rugat să nu mergem azi pentru că vin şi la ei turiştii şi îi încurcăm. Ieri, am făcut nişte „speciale” mai în vale, la trei kilometri de hotel. Au mers până acolo în alergare uşoară şi acolo am făcut alergare în zăpadă. Şi pot să spun că este destul de mare zăpada pentru că pe acolo nu s-a intrat cu utilaje şi la întoarcere tot alergare, dar puţin mai „voiniceşte”.

„Asistat” prin telefon de Stângă!
Rep. : „Principalul” Vasile Stângă nu s-a interesat deloc de cum decurge stagiul de la Rânca?
M. B. :
Ba da, pot să spun că vorbim destul de des, chiar dacă gândurile lui se „canalizează” momentan spre echipa naţională. Dar prea multe, oricum nu ar fi de discutat pentru că noi aici avem deja un grafic stabilit pe care îl respectăm. Când e vorba de pregătirea fizică, lucrurile sunt mai simple, trebuie insistat doar pe anumite aspecte. Important e ca toată lumea să „tragă” bine pentru ce va urma.

Momentan sunt în Spania cu Naţionala. Aici lucrurile decurg bine, vorbind la general, am făcut şi 3 amicale, unde am obţinut o victorie, un egal şi o înfrângere, dar cu Spania, echipa gazdă şi care se ştie că este o forţă. Despre Energia o să vorbesc mai multe atunci când voi reveni în ţară. Până atunci vorbesc aproape zilnic la telefon cu secundul Mircea Bedivan. O să mă întorc la Tg-Jiu pe data de 17, dar până atunci de echipă sunt sigur că se va ocupa destul de bine Mircea.
Vasile Stângă, antrenor Energia Pandurii Tg-Jiu