Achizițiile de iarnă ale Pandurilor îşi arată în sfârşit, faţa

Loading

Două dintre achiziţiile din iarnă ale Pandurilor, Unguruşan şi Ibeh, speră să ajute din postura de titulari formaţia de fotbal gorjeană, în acest retur de campionat. După ce a debutat deja în partida cu Dinamo, atacantul de buzunar Roberto Dumitru este şi el dispus să arate ce poate în Liga I.

John Ibeh, la minge, are toate şansele să-şi fi câştigat deja locul de titular în trupa lui Grig, după cum a arătat-o şi în partida cu Dinamo.
John Ibeh, la minge, are toate şansele să-şi fi câştigat deja locul de titular în trupa lui Grig, după cum a arătat-o şi în partida cu Dinamo.

Ultima campanie de achiziții a Pandurilor nu a fost una spectaculoasă, echipa gorjeană întărindu-se cu doi oameni cunoscuţi deja în România, Ungurușan și Ibeh, un jucător tânăr repatriat din Spania, Neagu, doi tineri promovați din propria pepinieră, dar și cu doi tineri amatori, Gomis și Mbella, aduși din ligile inferioare din Franța și Italia care ar urma să fie soluții de viitor. Două dintre achizițiile Pandurilor sunt însă, jucători cu mare experiență în liga I și au debutat deja în tricoul echipei gorjene, ambii din postura de titular. Venit după accidentarea lui Rusu, Bogdan Ungurușan spune că venirea la Pandurii a fost favorizată și de faptul că Pandurii a afișat un joc spectaculos în turul campionatului: „Știam din tur Pandurii ca o echipă care practică un joc ofensiv, un joc plăcut, lăudat de toată lumea. Acesta a fost un motiv pentru care am acceptat să vin.”, declară fotbalistul care crede că este doar o coincidență seria de accidentări suferite de jucătorii ce au evoluat ca fundași dreapta la Pandurii. Nigerianul John Ibeh a ajuns la Pandurii pe ultima sută de metri, ca jucător liber de contract, de la Oțelul Galați. Chiar dacă vine de la echipa campioană, Ibeh spune că nu este un pas înapoi și vede în Pandurii o echipă capabilă de surprize la fel de mari precum cele realizate de gălățeni: „Mă simt bine la Pandurii, asta e cel mai important pentru un jucător. Nu cred că este un pas înapoi pentru că sunt același condiții. Oțelul este campioană, dar și Pandurii poate să ajungă acolo, cine știe? Acesta este fotbalul, se poate întâmpla orice. Vom da totul pentru a câștiga. Am mai lucrat cu Grigoraș și ne înțelegem foarte bine. Cred că sunt pregătit fizic. Cred că pot juca 90 de minute.”, a spus John Ibeh.

Lupii tineri
Campania de achiziții a gorjenilor nu s-a axat doar pe nevoile de moment din lotul Pandurilor, Grigoraș gândindu-se și la viitorul echipei. Alexandru Neagu este unul dintre jucătorii care ar putea fi una dintre soluțiile de viitor, dar și de moment, în cazul în care tehnicianul va hotărî să-l introducă pe teren. „Sunt bucuros că am onoarea de a lucra cu domnul antrenor Petre Grigoraș, care este adeptul unui joc combinativ, care este pe placul tuturor. Reîntoarcerea în țară reprezintă o oportunitate pentru noi de a juca în Divizia A. Nu este niciun pas înapoi, ci o șansă pentru noi de a juca cât mai sus. Ceea ce am trăit acolo este diferit de ceea ce se petrece în România. Este o altă viață a jucătorilor în special în plan sportiv, o altă mentalitate”, a declarat Neagu, jucător venit la Pandurii de la echipa de tineret a spaniolilor de la Real Murcia. Tot din aceeași categorie, a lupilor tineri care atacă cu tupeu prima echipă, fac parte și cei doi jucători promovați de Grigoraș din propria pepinieră, Daniel Unguru și Roberto Dumitru, ambii jucători fiind și în atenția loturilor naționale de juniori și tineret. „Sper să prind echipa, muncesc mult, de aia mă antrenez zi de zi. Sunt încă tânăr, nu mă grăbesc, aștept și când va veni momentul sper să profit cât mai mult”, a declarat Unguru, care a mai cochetat cu prima echipă și în vară. Roberto Dumitru are doar 17 ani și mult tupeu, vârsta fragedă și fizicul plăpând fiind însă compensate de alte calități pe care tânărul atacant speră să aibă ocazia să le arate pe teren de-alungul acestui sezon al Ligii I: „Înainte eram mai fricos, dar, odată cu pasul acesta făcut, și cu șansa dată de domnul antrenor Grigoraș, m-am călit și nu-mi mai este frică de nimic. Atmosfera la Liga I este diferită față de juniori și Liga a III-a, acolo unde am jucat. E total diferită. Nu am avut prea mari emoții când am debutat cu Dinamo. Ce emoții să am? Mi-aș da viața pe teren să-l mulțumesc pe domnul profesor. Am jucat și la naționala under 20 și n-am avut niciun fel de emoții. Am jucat contra Voinței Sibiu și antrenorul m-a felicitat, mi-a zis că am atitudine și curaj.”, a declarat Roberto Dumitru.

Gomis și Mbella, în așteptare
În afara celor cinci jucători transferați deja, Pandurii ar mai putea legitima doi jucători în această iarnă. Este vorba de Bruno Gomis şi Emmanuel Mbella: „Am semnat cu ei, sunt jucători tineri născuţi în 1992 şi 1990, jucători tineri pe care i-am văzut într-un amical la CSM Vâlcea cu CFR Cluj. I-am văzut cu Robert Bălăeţ, şi ne-au fost propuşi de impresar. Am considerat că sunt jucători tineri şi interesanţi. Am negociat cu impresarul, am semnat contractele şi urmează în zilele viitoare să primesc documentele pentru grila de formare al jucătorilor cum că cluburile de unde vin, Franţa şi Italia nu au pretenţii la grila de formare. Când am aceste documente îi vom legitima la Ligă şi o să aibă drept de joc”, a declarat președintele executiv al Pandurilor, Eugen Pîrvulescu despre cei doi jucători aflați la Târgu Jiu, dar care au încă un statut incert. Pîrvulescu atenționează însă că Gomis și Mbella nu sunt încă pregătiți să joace la prima echipă: „Pot juca şi la echipa a doua, şi în funcţie de randament pot juca şi la prima echipă. Asta e ideea. Nu sunt jucători care pot juca mâine la Pandurii şi să facă diferenţa. Sunt jucători de perspectivă aduşi pe sume mici, modice, le dăm un salariu şi totul depinde de ei”, a declarat Pîrvulescu, președintele executiv al gorjenilor luând în calcul chiar și un împrumut al celor doi la UTA, în liga secundă.