Acces public gratuit la internet wireless pentru 26 de localități din Oltenia

Loading

Peste 200 de localități din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless. În total au fost alocate 42 milioane euro pentru toate cele 2.800 municipalități din întreaga UE, care vor beneficia de finanțare. Au fost alese 26 de localități din Oltenia, dintre care 7 din Gorj.

Potrivit deciziei Comisiei Europene, în Oltenia, un număr de 26 de localități vor beneficia de internet wireless gratuit

Elevii vor avea tablete conectate la Internet

, șapte fiind din Gorj. Pe lista cu unitățile administrativ-teritoriale câștigătoare din Oltenia se regăsesc următoarele localități: Bratovoeşti, Dăbuleni, Giubega, Amărăşti, Calopăr, Târgu-Jiu, Ţicleni, Runcu, Fărcăşeşti, Arcani, Bustuchin, Slatina, Bobiceşti, Dobrosloveni, Dănicei, Vlădila, Ianca, Râmnicu Vâlcea, Ocnele Mari, Slătioara, Perişani, Polovragi, Guşoieni, Pietrari, Drobeta Turnu Severin, Orşova.
Primăriile din Gorj pot utiliza finanţarea WiFi4EU pentru a achiziţiona şi instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în anumite centre ale vieţii publice locale pe care le-au ales în acest sens, iar costurile pentru întreţinerea reţelei vor fi acoperite de către aceste localităţi. Reţelele finanţate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate, şi nu vor colecta date cu caracter personal. Localitățile care nu au fost câștigătoare în această rundă, vor avea încă trei oportunități de depunere a cererilor de finanțare prin WiFi4EU. Până în 2020, în total vor fi alocate 120 milioane de euro din bugetul UE pentru aproximativ 8.000 de localități din toate statele membre, precum și din Norvegia și Islanda. Inițiativa WiFi4EU se înscrie în contextul unei revizuiri ambițioase a normelor UE din domeniul telecomunicațiilor, care include noi măsuri menite să răspundă nevoilor crescânde în materie de conectivitate ale europenilor și să stimuleze competitivitatea Europei.