Absolvenții de clasa a VIII-a din Gorj au avut rezultate bune

Potrivit rezultatelor communicate de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, 78,75%  dintre elevii gorjeni au promovat Evaluarea Națională 2015 înainte de contestații. Colegiile Naționale ”Tudor Vladimirescu” și ”Spiru Haret” au obținut promovabilitate maximă. La nivelul judeţului Gorj există unităţi şcolare cu procente de promovabilitate aproape de maximum: Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru, Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu”, Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu”, Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicolae” Tg-Jiu.

Absolvenții de gimnaziu așteaptă acum admiterea în liceu
Absolvenții de gimnaziu așteaptă acum admiterea în liceu

Ministerului Educației a publicat rezultatele obținute de elevii claselor a VIII-a la Evaluarea Națională 2015. Elevii claselor a VIII-a au aflat vineri cum s-au descurcat la Evaluarea Națională 2015, la proba de Limba română și cea de Matematica. Reținem că media obținută la examenul de la sfârșitul ciclului gimnazial are o pondere de 75% din media de admitere la liceu.

Sub media pe țară

79,3% din elevii de clasa a VIII-a au luat medii peste 5 la examenul de Evaluare Națională 2015, în Gorj acest procent fiind de 78,75%.
La nivel național au fost înregistrate 409 medii de 10, o diferență semnificativă față de anul trecut când 225 de elevi au reușit să obțină media 10. Doar 5 asemenea medii s-au înregistrat la Gorj.
La nivelul judeţului Gorj au existat unităţi şcolare cu procente de promovabilitate maxime sau aproape de maximum: CNTV, Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu”, Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu”, Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicolae” Tg-Jiu, Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru ş.a. Potrivit informaţii oferite de revista ”Școala Gorjeană”, situaţia şcolilor cu cele mai bune rezultate este următoarea: CNTV, 82 de candidaţi, toţi promovaţi, o singură medie de 10.00: Alexandru Mischie; CNSH, 60 candidaţi, toţi promovaţi, o singură medie de 10.00: Leonard Mădălin Guran; Şc. Gim. „Constantin Săvoiu”, 128 candidaţi, 126 promovaţi, două medii de 10.00: Iulia Pascu şi Adriana Stavilă; Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu”, 112 candidați, 110 promovați, o medie de 10: Spanache Theodora .Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Gorj, prof. Georgeta Popescu, „la nivelul județului Gorj, procentul de promovabilitate este de 78,75 %, asta însemnând note peste 5. La proba de Limba și literatura română, procentul de note peste 5 este 87%, iar la Matem, atică, procentul este de 72,69%. Există cinci elevi care au obținut media 10, însă au mai existat astfel de note. La Limba română au fost notate cu punctaj maxim 17 lucrări, iar la Matematică 102 lucrări”.
În anul 2014, procentul de promovabilitate la Evaluarea Națională a fost de 81,11% înainte de contestații.