A treia înfrângere într-o săptămână pentru Pandurii

O nouă dezamăgire pentru Pandurii într-o dispută oficială. De această dată, elevii lui Sorin Cârţu s-au înclinat pe teren propriu în faţa Oţelului Galaţi, ajungând astfel la cota 3 înfrângeri în decurs de o săptămână.

În ultima întâlnire oficială Pandurii au fost cam tot timpul depăşiţi... mai ales de rezultat!
În ultima întâlnire oficială Pandurii au fost cam tot timpul depăşiţi... mai ales de rezultat!

7 zile negre pentru Pandurii Tg-Jiu. Cam aşa am putea caracteriza starea de spirit, dar şi seria de 3 rezultate negative ale Pandurilor din ultimele partide oficiale, toate petrecute în doar o săptămână. După înfrângerile cu Steaua şi Poli Iaşi, formaţia antrenată de Sorin Cârţu  a mai „bifat” duminică, încă un rezultat negativ chiar pe teren propriu, cu Oţelul Galaţi. Pornind înaintea partidei din etapa a VIII-a cu gândul doar la victorie după ce îşi menajase marea majoritate a jucătorilor de bază în partida de Cupă de la Iaşi, Sorinaccio a trebuit să asiste la o adevărată piesă de teatru de genul „tragedie”. Deşi a condus în două rânduri, prin reuşitele lui Păcurar(dealtfel, singurul jucător al Pandurilor care s-a remarcat în mod deosebit), tehnicianul Sorin Cârţu s-a văzut umilit chiar în faţa suporterilor de către echipa lui Dorinel Munteanu, care a taxat pasul prematur în defensivă „ordonat” de antrenorul grupării gorjene. Pentru a doua oară în acest sezon, Pandurii au reuşit „performanţa” să încheiei meciul învinşi după ce au condus cu 2 – 1, fapt ce dovedeşte că „autobaza” are stringentă nevoie de o „revizie tehnică”…

Despre „o săptămână urâtă, încheiată şi mai urât…”
Aşa cum era de aşteptat, cea de a doua umilinţă trăită pe teren propriu în acest sezon al Ligii I l-a afectat destul de mult pe tehnicianul Pandurilor, Sorin Cârţu. După înfrângerea cu 2 – 3 din faţa Oţelului, „Sorinaccio” s-a declarat „mâhnit, supărat şi dezamăgit”. „Sunt mâhnit şi supărat şi dezamăgit, pentru că e un moment pe care nu mi l-aş fi dorit. A fost o săptămână urâtă, cu trei meciuri pierdute pentru noi şi s-a terminat şi mai urât pentru că am pierdut acasă. Sunt eu vinovat de tot ce s-a întâmplat, e vina mea aici, n-am ce să spun. Am avut de atâtea ori şansă în acest joc, conjunctura ne-a fost favorabilă, am dat gol în secunda 20 şi am revenit la 2-1, am avut jocul la îndemână şi puteam să dăm 3-1, dar nu s-a întâmplat”, a mărturisit Cârţu.

Despre „ghinion sau prostie”
Eşecul de duminică, de pe „Municipal” este cu atât mai greu de „digerat” de către antrenorul Pandurilor, cu cât, echipa sa a condus încă din debutul meciului, la prima acţiune ofensivă a echipei sale. „Sorinaccio” pare să accepte că elevii săi nu au nici o scuză pentru înfrângerea cu Oţelul Galaţi aşa cum s-a întâmplat şi la meciul de acum câteva etape cu Internaţional Piteşti: „Dacă nu e bine când conduci cu 1-0 din primele secunde nu ştiu când mai e bine? Nu ştiu dacă e ghinion sau prostie dar toate au fost amestecate la acest meci. Şi în acelaşi procent. Nu e nici o scuză pentru rezultat faptul că am avut o săptămână încărcată pentru că n-au jucat în Cupă toţi. Au avut o atitudine cât de cât pozitivă până prin minutul 70, dar nici atunci nu aveau voie să nu mai joace. Poate se termina 2-2 . A fost aceeaşi istorie ca la partida cu Internaţional.”

Eu am explicaţiile mele, poate unii spun că sunt modest în aspiraţii, dar eu am mai spus că aceasta este valoarea la echipa asta. Acum suntem într-un grafic care denotă valoarea echipei. Mai mult de 1,5 puncte pe meci nu se poate spera de la echipa aceasta, cel puţin în componenţa în care este acum, pentru că atâta pot şi aceştia sunt. Nu am ce să cer mai mult. Au şi momente bune şi momente foarte proaste, ca acum. Acestea sunt caracteristicile echipei noastre şi trebuie să o luăm ca atare. Trebuie lăsate visurile astea de a spera la Cupe, că nu sunt bune! Nu poţi să faci peste noapte fotbalişti mari din anumiţi jucători, să le creşti valoarea, că nu se poate. Jucători de o anumită vârstă au greşit lucruri simple şi elementare.”
Sorin Cârţu, antrenor Pandurii Tg-Jiu

Sunt foarte bucuros de acest rezultat care reprezintă munca unei întregi echipe care a crezut din primul şi până în ultimul în victorie. Deşi am început partida foarte prost şi am primit un gol în primul minut, echipa mea nu s-a demoralizat şi a dat dovadă de caracter în ciuda problemelor pe care le avem. E meritul unei echipe care s-a determinat, a crezut şi a muncit foarte mult pentru a obţine victoria. Cred că e cel mai rapid gol primit de o echipă a mea în cariera de antrenor, nu ştiu dacă trecuse un minut când l-am primit. Dar faptul că n-am cedat e lucrul cel mai important. Am câştigat trei puncte şi nu mai contează asta acum.”
Dorinel Munteanu, antrenor Oţelul Galaţi