8 Martie: O nouă zi de creație, învățare și fericire, la muzeu

Ziua de 8 Martie, când sunt sărbătorite doamnele și domnițele, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” a fost un nou prilej de creație, învățare și fericire, pentru cei 40 de copii care au participat la Programul de Educație Muzeală. Împreună cu mentorii lor, ei au pregătit surprize pentru mămici și bunici.

Elevii unei clase pregătitoare de elevi de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” au profitat de ultima zi de celebrare a mărțișorului, pentru a aduce un omagiu ființelor feminine importante din viața lor. După o vizită în expoziție, unde au învățat să se împrietenească cu istoria și arheologia, ei au realizat mărțișoare pictate pe lemn, precum și felicitări surpriză.

De asemenea, copiii care s-au înscris la grupa cu participare individuală au vizitat o expoziție de artă și, cei care o mai văzuseră anterior, au exersat, pentru colegii lor, profesia de muzeograf, fiind sprijiniți de specialiștii muzeului. Apoi, cei mici au învățat să facă buchețele de flori din sărmă plușată, pentru a le dărui mămicilor sau bunicilor.

Nu era pentru prima dată când acești copii au participat la activitățile organizate de muzeu. Ei au povestit că revin cu drag, pentru că învață lucruri noi, socializează, se distrează, își pun în practică pasiunile și toate astea le dau un sentiment de fericire.

Aceste activități, care sunt puse în practică de echipa de specialiști a muzeului, fac parte din Programul de Educație Muzeală organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Cei care doresc să participe, trebuie să-și ia bilete din timp, locurile fiind limitate. Activitățile care urmează și condițiile de participare pot fi găsite pe pagina de Facebook a muzeului: https://www.facebook.com/muzeulgorj .