72 de școli din Gorj vizitate de experții ARACIP în această toamnă

Inspectoratul Școlar Județean Gorj derulează în acest an,în calitate de partener, proiectul POSDRU ”E_sistem Calitate” pentru unități școlare din regiunea Sud-Vest Oltenia. După ce au beneficiat de cursuri de formare circa 300 de reprezentanți ai școlilor din Gorj,în lunile octombrie-noiembrie 2015 vor fi evaluate 72 de școli de ARACIP, costurile de 3300 lei per ciclu de învățământ fiind achitate din finanțarea respectivă.

Ion Ișfan anunță că evaluările ARACIP nu sunt suportate de școli sau comunitățile locale
Ion Ișfan anunță că evaluările ARACIP nu sunt suportate de școli sau comunitățile locale

Săptămâna trecută, ISJ Gorj a demarat ultimaetapă a Proiectului POSDRU ”E –sistem Calitate” care constă în evaluarea ARACIP a 72 de școli din județul nostru. Evaluările au început, acestea urmând să fie finalizate până la finalul lunii noiembrie a.c.
Ion Ișfan,inspectorul școlar general al județului Gorj, a declarat în exclusivitate pentru ”Vertical”: ”Mă bucur că am reușit să derulăm acest proiect la nivelul Gorjului prin care școlile și comunitățile locale au fost scutite de un efort bugetar considerabil pentru evaluările ARACIP, solicitate de lege. Toate școlile din Gorj, cu excepția celor care au parcurs aceste evaluări prin alte programe, au accesat acest proiect care presupune aplicarea standardelor de acreditare și de evaluare periodică a unităților de învățământ preuniversitar: dezvoltare instituțională, eficacitate educațională șimanahementul calității.”
Evaluarea externă a școlilor din Gorj a debutat săptămâna trecută și va dura șase săptămâni, în aceasta fiind cuprinse la acest moment 72 de școli. Potrivit inspectorului școlar Cristinel Gârdu, cel care se ocupă de aplicarea acestuiproiect la nivel județean, ar mai putea fi atrase și alte școli din Gorj în proiect care nu au depus aplicația sau se află pe sfârșitul perioadei de evaluare. De menționat că este cea mai complexă activitate ARACIP la Gorj de la momentul înființării acestei instituții cu 10 ani în urmă.