525 de puieți de meri plantați la școlile din Gorj

Consiliul Judeţean Gorj a alocat suma de 12 752 de lei pentru a cumpăra puieţi de măr, pe care să-i planteze la şcoli. Este vorba de 525 de puieţi, care au fost  împărţiţi între 21 de şcoli. Acţiunea de plantare a pomilor fructiferi face parte din măsurile adiacente impuse de programul „Fructe în şcoli” și s-a desfășurat în ultima săptămână din aprilie.

Elevii de la Ceauru s-au implicat în plantarea merilor
Elevii de la Ceauru s-au implicat în plantarea merilor

De puieţii de meri au beneficiat şcolile din localităţile: Cruşeţ, Ţînţăreni, Roşia Jiu, Dragoteşti, Alimpeşti, Teleşti, Bălceşti, Târgu-Logreşti, Ţicleni, Andreeşti, Dăneşti, Drăguţeşti, Polovragi, Novaci, Godineşti, Samarineşti, Leleşti, Ciuperceni, Aninoasa, Bustuchin, Băleşti şi Drăguţeşti.
Costurile totale  pentru  achiziţionarea pomilor fructiferi-meri  şi a uneltelor necesare plantării, au fost de 12.752 de lei, în această sumă fiind incluse şi cheltuielile aferente transportului.
Cei 525 de puieţi au fost  împărţiţi între 21 de şcoli. Acţiunea de plantare a pomilor fructiferi face parte din măsurile adiacente impuse de programul „Fructe în şcoli”. Fiecare şcoală a primit câte 25 de puieţi.
„Am primit de la Consiliul Judeţean Gorj  25 de puieţi de măr, împreună cu uneltele  aferente şi am reuşit să facem o plantaţie chiar în curtea şcolii. Mi se pare o investiţie  extrem de necesară şi inspirată, iar copiii au îmbrăţişat această idee, cei care au participat  la plantare urmând să aibă grijă de pomi în continuare”, a precizat Cornel Şomâcu, directorul Şcolii Gimnaziale ”Antonie Mogoș” Ceauru din comuna Băleşti.
Dorina Stolojan, directorul Şcolii Gimnaziale din comuna Drăguţeşti, a precizat că s-a reuşit realizarea unei adevărate livezi: „Împreună cu elevii ne-am angajat să creăm această livadă, s-o îngrijim şi ei să  beneficieze de roadele ei. Copiii învaţă, cu această ocazie, cum să planteze un pom şi  cum să-l ocrotească şi consider că este un beneficiu pentru şcoală”.

One Comment on “525 de puieți de meri plantați la școlile din Gorj”

  1. Exista in Gorj oameni cu daruire pentru ce fac, aici efortul de a planta un pom si de al ingriji. Invatamantul romanesc mai are o sansa!

Comments are closed.