5 octombrie, Ziua Mondială a Educației

Ziua Mondială a Educației a fost marcată duminică, 5 octombrie 2014, la Târgu-Jiu, de către elevii și cadrele didactice de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, în parteneriat cu Asociația Școala Gorjeană, Cercul Cultul Eroilor „Ecaterina Teodoroiu”, Consiliul Județean al Elevilor Gorj și Fotoclubul C.N.E.T.

Foarte mulți elevi au fost atrași de proiectul educațional menționat
Foarte mulți elevi au fost atrași de proiectul educațional menționat

La activitățile desfășurate în cadrul manifestării dedicate Zilei Mondiale a Educației au luat parte peste 50 de elevi, cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, însoțiți de prof. Andrei Popete-Pătrașcu, prof. Mirela Vijulie și prof. Constantin Berbec.

Acțiunile au constat în vizite de documentare și workshopuri la câteva dintre obiectivele istorice din Târgu-Jiu: Parcul Coloana Infinitului, Ceasul Solar și Cimitirul Eroilor. Elevii prezenți la această acțiune, majoritatea membri ai Cercului Cultul Eroilor „Ecaterina Teodoroiu” și ai Fotoclubului C.N.E.T. au completat o serie de chestionare despre importanța Educației și a implicării lor în viața orașului. Pe parcursul desfășurării vizitelor de documentare aceștia au primit informații cu caracter istoric din partea prof. Andrei Popete-Pătrașcu.
Prof. Constantin Berbec, consilier educativ, în cadrul Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, ne-a declarat despre acțiunea desfășurată în data de 5 octombrie 2014: „Am considerat oportun să marcăm Ziua Mondială a Educației la Târgu-Jiu, prin organizarea unor activități extrașcolare în care am implicat elevii colegiului nostru. Am avut în vedere ocuparea timpului liber cu activităţi de tip recreativ și informativ, menite să valorifice disponibilităţile şi competențele elevilor în diverse domenii de interes educațional, dar și promovarea valorilor umane în rândul acestora, implicarea în acțiuni de voluntariat și lucrul în echipă.”

Istoria de lângă noi
Prof. Andrei Popete-Pătrașcu a reprezentat la activitatea derulată în data de 5 octombrie 2014, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, Filiala Județeană „Tudor Vladimirescu” Gorj. Acesta ne-a mărturisit la sfârșitul vizitelor de documentare intenția de a organiza și alte astfel de acțiuni. „Ne-am propus de asemenea apropierea elevilor de cunoașterea trecutului prin intermediul acestor activități extrașcolare, desfășurate la Ceasul Solar, realizat de polonezii refugiați la Târgu-Jiu în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, începând cu toamna anului 1939.
Am efectuat deasemenea o vizită de documentare la Cimitirul Eroilor din Târgu-Jiu, din nevoia de responsabilizare a tinerei generații în direcția organizării și desfășurării de activități pentru comemorarea și cinstirea eroilor și martirilor neamului nostru, a personalităților și a momentelor importante din Istoria Românilor.”