4 ore de sport pe săptămână pentru elevi

Deși la acest moment nu se știe dacă în învățământul românesc se va aplica un nou plan cadru, ministrul Educației, Remus Pricopie, a anunțat că MEN  analizează posibilitatea introducerii a patru ore de sport în fiecare săptămână pentru elevi.
Propunerea ca elevii sa facă patru ore de sport săptămânal nu este deloc nouă, a aparținut inițial fostului ministru al Educației, Ecaterina Andronescu. Aceasta a încercat în mandatul din anul 2009 să treacă de la 2 la 4 ore la liceu la nivelul unei clase, condiția fiind ca profesorii de educație fizică să organizeze echipe pentru diverse sporturi. După cum se știe, o anumită bază materială există pentru transpunerea în fapte a acestei idei.
Profesorii de alte specialități nu văd cu ochi buni o asemenea idee, aplicarea Legii Educației Naționale  cu planuri cadru de 2o ore/săptămână la învățământul primar, 25 ore/săptămână la învățământ gimnazial și 30 ore/săptămână la liceu aducând discipline ca Fizica, Chimia, Biologia, Istoria, Geografia ș.a. la o singură oră pe săptămână.