30 de elevi fruntaşi din Gorj, recompensaţi cu o excursie la Bucureşti

ASOCIAŢIA CULTURAL – UMANITARĂ „REUŞIM ÎMPREUNĂ”, al cărui preşedinte fondator este deputatul Severus Militaru, a implementat, în perioada 7-8 septembrie  2010 proiectul „Împreună pentru viitorul lor”. Acesta a constat în acţiuni menite să-i motiveze pe copii, înaintea primilor paşi la liceu, în favoarea unei educaţii culturale de excepţie, alături de cunoaşterea în amănunt a identităţii tradiţionale.

elevi-actiune-copii-bucuresti
Elevii au luat cu ei acasă imagini din una dintre cele mai mari clădiri ale lumii, Palatul Parlamentului

Continuând acţiunile de încurajare şi sprijin acordate copiilor cu performanţe  şcolare, Asociaţia „Reuşim împreună” şi-a propus să ofere elevilor cu cele mai bune rezultate la testele naţionale din anul 2010 care locuiesc în Motru şi în împrejurimi,  un stimulent educativ şi recreativ în acelaşi timp.
Pentru început au fost selectaţi din listele naţionale primii 50 de elevi de la şcolile din Motru, Mătăsari, Turceni, Slivileşti, Negomir, Dragoteşti, Ioneşti,  care au obţinut cele mai mari note la Evaluarea Naţională, examenul în baza căruia se realizează admiterea în licee.
Din cei 50 de elevi, care au primit acasă o scrisoare prin care au fost anunţaţi că au fost selectaţi, 30 au răspuns afirmativ, familiile acestora acceptând ca ei să participe la proiect.
Programul copiilor a început cu vizita la Parlamentul României, unde au vizitat sala de plen, cea mai mare sală expoziţională din România de la parter, ce poartă numele sculptorului Constantin Brâncuşi, şi au servit şi masa de prânz. După Parlament, copiii au votat pentru shoping, aşa că au mers la mall, AFI PALACE, unde, către seară au vizionat filmul Avatar în 3D. Seara, au fost cazaţi la o pensiune rustică, unde au socializat şi au jucat diferite jocuri, până târziu în noapte.
A doua zi, copiii au mers în redacţia  Flacara, unde le-au fost dezvăluite tainele realizării unei publicaţii, de la idee la machetare, fiind aşteptaţi cu cadouri de ziaristul gorjean Alexandru Păsărin, preşedintele Ligii Culturale „Fiii Gorjului”.
După amiază, a avut loc o întâlnire cu unul dintre maestrii teatrului românesc, gorjeanul Horaţiu Mălăele. Seara s-a încheiat cu o ultimă partidă de shopping, după care grupul a urmat drumul spre casă. Deputatul Severus Militaru, care i-a însoţit pe copii în excursie, a declarat  că va încerca să-i obişnuiască pe premianţi cu astfel de „premii” din două motive: ei să fie motivaţi să-şi continuie ascensiunea, dar şi alţii să le urmeze exemplul.