20 de milioane euro pentru Târgu Jiu, din PNRR

Loading

Municipiul Târgu Jiu va beneficia de o finanțare nerambursabilă, din partea Uniunii Europene, în valoare de 20 de milioane de euro. Aceasta face parte din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și va fi utilizată pentru construirea a două blocuri pentru tineri și reabilitarea unor clădiri publice, prioritate având unitățile de învățământ.

Primarul Marcel Romanescu spune că a accesat, în ultimii ani, împreună cu echipa de la primărie, toți banii ce puteau fi accesați de la Uniunea Europeană, la care se adaugă și finanțarea de la PNRR:  „Fondurile extrabugetare sunt cheia dezvoltării oricărei localități. Am atras la Târgu Jiu, în ultimii ani, peste 60 de milioane de euro din fonduri europene, adică întreaga sumă ce putea fi accesată de municipiul nostru în exercițiul bugetar precedent, la care se adaugă alte sume importante de la bugetul de stat, iar acum cele 20 de milioane. Am găsit înțelegere și la domnul Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, cu care am colaborat îndeaproape în această perioadă, în așa fel încât să putem depune, fiecare, proiectele care ne interesau, fără a crea disensiuni între instituții. Fonduri importante sunt direcționate și către spitalele din Târgu Jiu, pentru reabilitare și modernizare.”

Primarul dă asigurări că, în perioada următoare, vor fi prezentate, în amănunt, toate proiectele pentru care primăria primește finanțare, în așa fel încât să existe transparență și să se înțeleagă pentru ce anume sunt cheltuiți acești bani.