19 milioane de euro de la Udrea, pentru Gorj

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a fost în Gorj la sfârşitul săptămânii trecute, pentru a semna două contracte de finanţare pentru drumuri, în valoare de aproape 19 milioane de euro. Deşi din alt partid, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, s-a dovedit o foarte primitoare gazdă, aşteptându-l pe ministru la intrarea în judeţ, dinspre Vâlcea.

Elena Udrea a primit flori de la prefectul Liviu Andrei şi a fost condusă prin judeţ de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu
Elena Udrea a primit flori de la prefectul Liviu Andrei şi a fost condusă prin judeţ de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu

Elena Udrea a venit să semneze contractul de finanțare pentru proiectul ”Reabilitare DJ 675, km 0+000-km25+000, Tîrgu Cărbunești-Țicleni-Peșteana Jiu” – POR Axa 2 şi contractul de finanțare pentru proiectul „Poli de dezvoltare urbană – Primăria Municipiului Târgu-Jiu” – POR Axa 1/1. Banii de la Ministerul Dezvoltării vor fi folosiţi pentru reabilitarea a 25 de km de drum judeţean, precum şi pentru străzi din Târgu Jiu în lungime totală de 17 km. În a doua parte a vizitei, Ion Călinoiu i-a prezentat Elenei Udrea „Drumul de sub munte”, care face legătura între Bumbeşti- Jiu şi Novaci – Rânca, modernizat, de curând, cu fonduri europene nerambursabile. De asemenea, aceasta a fost condusă să viziteze Muzeul Arhitecturii Populare Curtişoara şi Staţiunea Rânca.

Latura Politică
Cu ocazia vizitei sale în Gorj, deşi venise în calitate de membru al Guvernului, Elena Udrea, preşedinte PDL Bucureşti, a ţinut să remarce că deputatul de Târgu Jiu Victor Ponta nu se află în judeţ, ba chiar s-a oferit să candideze pe colegiu cu el la viitoarele alegeri. Presa a remarcat şi lipsa preşedintelui PDL Gorj, Ion Ruşeţ, dar reprezentanţii organizaţiei au declarat că acesta avea planificată, în aceeaşi zi, participarea la o întrunire a sindicatelor, la Cap Aurora. Ce e asigur, e faptul că Ion Ruşeţ nu s-a aflat de aceeaşi parte cu Elena Udrea la alegerile din PDL, cei doi lideri susţinând candidaţi diferiţi.