120 de elevi iubitori de matematică în județul Gorj

Loading

Peste 120 de elevi din întreaga ţară (împărţiţi în două serii) au participat, în luna august, la tabăra organizată de Revista de matematică şi informatică a judeţului Constanţa, în oraşul Novaci- Gorj. Echipa formată din redactori şi colaboratori ai RMI au convocat copii pasionaţi de matematică şi informatică din mai multe judeţe ale ţării (Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Dolj, Bucureşti, Olt şi Gorj).

Elevi din şapte judeţe au venit la Novaci să înveţe matematică dar să vadă şi frumuseţile Gorjului
Elevi din şapte judeţe au venit la Novaci să înveţe matematică dar să vadă şi frumuseţile Gorjului

Cursurile s-au desfăşurat la Liceul Teoretic Novaci. Orarul a cuprins stagii de pregătire timp de 3-4 ore dimineaţa. Orele au fost susţinute de către cadre didactice dedicate profesiei de dascăl şi pasionaţi de matematică în special : coordonatorul ştiinţific Ion Tiotioi, un om născut pe meleaguri gorjene şi care timp de aproximativ 50 de ani a muncit cu pasiune pentru învăţământul constănţean, profesor Musa Cechez Geagatai, Doina Mateescu, Gabriela Stroe, Marcela Tudor, Ana Popa, Margareta Brînduş, Nedea, A. Vasile – Constanţa,  Elisabeta Pecingină (Gorj), Mariana Trandafir (Olt). Toată munca elevilor şi a profesorilor s-a finalizat printr-un concurs individual pe niveluri de studiu. Tinerii au avut parte chiar şi de o festivitate de premiere, cu diplome şi aplauze.
Printre exerciţii şi probleme, copiii şi adulţii au profitat pentru a se delecta şi de locurile frumoase ale judeţului Gorj. Excursiile au debutat cu o vizită la unul dintre cele mai mari licee din ţară – Liceul”Tudor Vladimirescu” din Tg Jiu.  Au fost vizitate Mănăstirile Tismana, Lainici, Polovragi şi Hurezi, Hobiţa lui Brâncuşi, Peştera Muierilor, Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtişoara şi Calea Eroilor şi Brâncuşi din Tg Jiu. Distracţia nu ar fi fost completă fără serile dansante, concursurile de recitări, dans, carnaval, miss şi mister.
Doamna director a Liceului Teoretic Novaci – profesor Mădălina Taralesca –o gazdă deosebită, a fost alături de noi de dimineaţa până seară asigurându-ne cele mai bune condiţii – de la cazare, masă, săli de clasă, sală de festivităţi până la baza sportivă.
Coordonatorul taberei, dar şi sufletul acesteia, profesorul Ion Tiotioi, ne-a mărturisit că tabăra a fost o reuşită. „Am avut o participare numeroasă, atât din Constanţa, cât şi din celelalte judeţe. S-a lucrat mult, copiii au fost buni, dovadă fiind şi concursul de la final, dar au avut ocazia şi să se relaxeze, să viziteze locuri nemaivăzute până acum. Cu siguranţă, vom încerca să revenim pe aceste locuri care ne-au fermecat”.

Prof. Gabriela Stroe