120 de cadre didactice din Gorj aspirante la Definitivat

Loading


120 de  profesori gorjeni s-au înscris pentru susţinerea examenului de Definitivat în învăţământ.  Cei menţionaţi sunt obligaţi să susţină acest examen în primii cinci ani de la intrarea în învăţământ, condiţia obligatorie din acest an fiind de un an de activitate la catedră în momentul susţinerii examenului.

Potrivit  inspectorului şcolar Adrian Constantin Popescu, 120 de cadre didactice şi-au depus dosarul de înscriere pentru susţinerea examenului programat pentru luna iulie a acestui an, toate cele 120 de dosare fiind validate. Proba scrisă a examenului național de Definitivare în învățământ de anul acesta va fi susținută pe data de 18 iulie, începând cu orele 10.00. Candidații vor afla rezultatele examenului pe data de 23 iulie, iar timp de două zile se vor putea depune contestații, urmând ca pe data de 27 iulie să afle rezultatele finale.Pentru a putea susține proba scrisă a examenului de Definitivat, cadrele didactice gorjene trebuie să efectueze inspecțiile speciale la clasă până pe data de 20 iunie. Înscrierea la examen se face la școlile la care candidații lucrează, pe baza dosarului de înscriere care va cuprinde în mod obligatoriu și o recomandare scrisă referitoare la activitatea acestora din partea consiliului profesoral al școlii în care cadrele didactice au norma de bază.
Dacă până anul acesta cadrele didactice din învăţământul preuniversitar puteau să susţină Definitivatul după doi ani vechime, acum perioada obligatorie s-a redus la un an. Doritorii s-au putut înscrie în luna octombrie 2012 iar dosarele lor au fost validate de Ministerul Educației Naționale în perioada 15 decembrie 2012-15 ianuarie 2013.
Foarte important, susţine profesorul Adrian Constantin Popescu, candidaţii se pot prezenta la examen în trei sesiuni, în cel mult cinci ani de la finalizarea stagiului de un an, nereuşita atrăgând plecarea din sistem.