Evocare a Primului Război Mondial pentru elevii din Gorj

Loading

Joi, 14 februarie 2012, ora 10.00, Prefectura Gorj, Asociația Națională a Veteranilor de Război, Filiala Gorj și Inspectoratul Școlar Județean Gorj organizează o întâlnire dedicată evocării Primului Război Mondial de către elevii din învățământul gimnazial din municipiul Târgu-Jiu.
Manifestarea este găzduită de amfiteatrul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” şi la aceasta vor participa circa 150 de elevi de la mai multe şcoli din Municipiu.
Prof. dr. Dorina Nichifor, inspector școlar de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, ne-a declarat: ”Acțiunea care se va desfășura în Amfiteatrul Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu este rodul unui proiect comun a trei instituții: Prefectură, ISJ Gorj și Asociația Naţională a Veteranilor de Război. Elevilor de la Școlile Gimnaziale ”Constantin Săvoiu”, ”Alexandru Ștefulescu” și ”Pompiliu Marcea” le va vorbi domnul general Constantin Ispas, coordonatorul tuturor veteranilor de război din judeţ şi autorul unor lucrări monumentale dedicate eroilor gorjeni”.
Întâlnirea dedicată evenimentelor petrecute în Primul Război Mondial în judeţul Gorj se adresează elevilor de gimnaziu din şcolile târgujiene şi se anunţă extrem de interesantă datorită abordărilor istoriografice noi pe care le propune generalul (r) Constantin Ispas, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor, filiala Gorj. Inspectorul şcolar Dorina Nichifor ne spunea că asemenea parteneriate între diverse şcoli şi Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, filiala Gorj, sunt deja în derulare în mai multe localităţi şi vor fi încurajate în continuare.