Acţiuni metodice la Istorie şi Socio-Umane

Activitatea şcolară şi metodică a cadrelor didactice este în plină desfăşurare în semestrul II al acestui an şcolar,  printre cei care se vor reuni în activităţi metodice la nivel judeţean în săptămâna viitoare numărându-se şi cadrele didactice de la disciplinele Istorie şi Ştiinţe Socio-Umane.
Dorina Nichifor, inspector şcolar de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, ne-a prezentat următoarele informaţii: „Profesorii de istorie de la nivel liceal se vor întâlni la 20 februarie 2013 la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” pentru o acţiune metodică programată. Din programul anunţat nu va lipsi o lecţie demonstrativă susţinută de prof. Claudia Huluban, o evocare a personalităţii lui Gheorghe Magheru, patronul spiritual al liceului, coordonată de prof. Cornel Şomîcu dar şi o dezbatere privind „Didactica istoriei în prezent”, masă rotundă coordonată de prof. Mihaela Ioniţă Niculescu”.
Profesorii de istorie vor discuta şi ultimele amănunte despre organizarea etapei judeţene a Olimpiadei de Istorie, eveniment ce se va desfăşura în 9 martie 2013 la Colegiul Tehnic „Henri Coandă”.
Tot în 2o februarie 2013 se vor reuni şi profesorii de socio- umane din licee la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”. Activitatea metodică va fi susţinută de profesorii Adriana Richiter şi Alin Dumitru Negomireanu.