Investiții culturale și sociale la Bălești cu fonduri europene

Loading

Primăria Bălești a reușit în ultimul an să inaugureze o grădiniță la Bălești, să aducă în stare de finalizare o altă grădiniță la Ceauru, au început lucrările la două cămine culturale și vom avea un centru social de zi cu îngrijire la domiciliu. Primarul Mădălin Ungureanu spune că tot mai mulți locuitori ai comunei vor avea acces la canalizare.

Fondurile europene sunt o variant tot mai utilizată la nivelul comunei Bălești pentru a aduce infrastructura acesteia la nivelul unui centru urban. Au fost sau sunt în curs de derulare investiții importante iar proiectele sunt din cele mai generoase.

Investiții în educație

Așa cum ne spunea profesorul Cornel Șomîcu-directorul Școlii Gimnaziale ”Antonie Mogoș-Primăria Bălești derulează investiții majore în Educație. ”Trebuie să mulțumim domnului primar Mădălin Ungureanu pentru preocuparea ce o arată sistemului educational. Dacă anul trecut baza noastră materială s-a îmbogățit cu o grădiniță modernă la Bălești și un after-scholl, ambele asigurând condiții de top, în vara aceasta la Ceauru vom avea la cheie o grădiniță nouă, cu program prelungit, costul acesteia, de 350.000 de euro, urmând să fie acoperit din fonduri europene.”, a declarat Cornel Șomîcu.

Preocupările culturale nu se rezumă doar la școli, aici urmând să fie ridicate două cămine culturale în satele Rasova și Stolojani. Acestea vor costa 400 de mii de euro, tot din bani europeni. Trebuie reținut că și la Bălești funcționează un cămin cultural modern reabilitat prin fonduri ale Primăriei.

Investiții sociale

”Am semnat în ultimele  săptămâni un contract în valoare de 350.000 de euro pentru o investiție în satul Cornești – un centru social de zi cu îngrijiri la domiciliu. Este o lucrare necesară  pentru comunitatea noastră și pentru dezvoltarea comunei Bălești”, a declarat primarul Mădălin Ungureanu.

Mădălin Ungureanu  a anunțat și alte vești bune pentru locuitorii comunei. Astfel,  vor începe lucrările și la rețeaua de canalizare de peste 23 de kilometri, care va acoperi patru sate ale comunei. Canalizarea va costa aproximativ 3 milioane de euro.Tot în aceste zile se finalizează rețeaua de canalizare din satul Ceauru, lucrare începută cu mulți ani în urmă și unde s-au întâmpinat dificultăți foarte mari.