„Onorul Generalului”, la Plopşoru

Ziua Eroilor a fost cinstită, în comuna Plopşoru, cu un program marcat de un moment de-a dreptul inedit, care s-a desfăşurat la monumentul aflat în curtea bisericii din satul Plopşoru. Cum acesta a fost construit de Primăria Plopşoru cu sprijinul a doi generali, gornistul satului a intonat, în timpul ceremonialului, cântecul ostăşesc numit „Onorul Generalului”.

onor-general-plopsoruManifestările s-au desfăşurat la „Monumentul ţăranului român erou creştin”, construit de Primăria Plopşoru cu sprijinul generalilor Liviu Scrieciu şi Nicolae Scrieciu, amândoi declaraţi cetăţeni de onoare ai satului. Acestea au început cu alocuţiunea primarului Grigorie Petre, după care preotul a ţinut slujba de pomenire a eroilor comunei căzuţi în luptă. A urmat intonarea cântecului „Onorul Generalului” şi un program artistic prezentat de elevii şcolii din localitate, după care au fost depuse coroane de flori. Părinţii, profesorii şi autorităţile prezente au avut un moment de nostalgie, programul copiilor aducând cu vechile montaje literare la care cu toţii au participat pe timpul comuniştilor. De această dată, însă, nu se preaslăveau „conducătorii iubiţi” ci era adus un omagiu sincer străbunilor plopşoreni care s-au jertfit pentru binele urmaşilor.
La final, primarul Grigorie Petre, în calitatea de colonel în rezervă, a declarat închiderea ceremonialului, care a fost marcat, ca şi deschiderea, cu semnal de trompetă.

Au pus suflet
Cei care au făcut ca o ceremonie de depunere de coroane de flori, impusă de autorităţile judeţene prin adrese trimise

Colonel în rezervă, primarul Grigorie Petre a declarat închis ceremonialul
Colonel în rezervă, primarul Grigorie Petre a declarat închis ceremonialul

în oraşe şi comune, să se transforme la Plopşoru într-o adevărată sărbătoare a comunităţii sunt: primarul Grigorie Petre, care a organizat totul ca la armată, viceprimarul Constantin Nicolescu, cadrele didactice de la şcoală (director Alexandru Temerancă, profesorii Ştefan Ciucă (coordonator), Ovidiu Ciucă, Gabriela Popescu,  Silvia Temereancă).