„Monitorul de Băleşti” la doi ani

Primăria şi Consiliul Local Băleşti au ca motiv de mândrie faptul că de doi ani editează, cu apariţie lunară, publicaţia MONITORUL  DE BĂLEŞTI. Ziarul băleştenilor  a devenit o publicaţie apreciată de locuitorii comunei dar şi de colegii în ale scrisului.

primaria-balestiCu doi ani în urmă, într-o vară fierbinte ca şi aceasta, începea povestea “Monitorului de Băleşti” sub coordonarea şi la iniţiativa primarului de Băleşti, inginer Aristică Paicu. Echipa care s-a format de atunci, cu scuzele unei lipse de experienţă care s-a  mai văzut din când în când, a făcut ca acest ziar să fie citit şi apreciat de locuitorii comunei.
În paginile acestei publicaţii şi-au găsit locul informaţii din cele mai diverse despre evoluţia social-economică a aşezării, despre istoria şi tradiţiile acestor locuri, alte informaţii utile pentru cetăţeni.
“Monitorul de Băleşti” a devenit o publicaţie vie care a crescut de la un număr la altul, cel puţin în perioada de început. Un rol deosebit a revenit echipei formate în jurul primarului Aristică Paicu, mă gândesc aici de la secretarul general de redacţie-Gheorghe Ijac şi editorul coordonator-Cornel Şomâcu şi până la cei care au publicat constant în el ca Vasile Cârlogea, Constantin Mălăescu, Daniel Cataramă, Mihai Ştefănoiu, Maria Ştirbu, Vasilica Mărăcine, Corina Popescu, Ramona Mihaela Şomâcu, Vasile Cârstea, Maria Bâjnea, Cristina Găvan, Ion Apostol ş.a. De cele mai multe ori au fost materiale de interes despre viaţa comunei şi a locuitorilor, despre ce înseamnă să fii cetăţean european în anul de graţie 2009.
Această publicaţie are şi norocul că apare într-o comună unde în ultima perioadă s-au făcut foarte multe lucruri bune pornind de la obiectivele edilitare şi cele de la infrastructură şi până la cele culturale. Foarte curând, comuna Băleşti va avea un Muzeu al Satului în zona Corneşti graţie eforturilor Primăriei şi Consiliului Local, Asociaţiei “Pro Vertical”, Şcolii Generale Ceauru şi Muzeului Judeţean “Alexandru Ştefulescu”. Amănunte despre această lucrare o să le puteţi afla tot din paginile acestui ziar.
Nu ne rămâne decât să urăm multe numere înainte acestui ziar şi implicare în viaţa urbei!

One Comment on “„Monitorul de Băleşti” la doi ani”

  1. Un adevarat primar domnul ARISTICA PAICU. Minte de inginer. Stie sa imbine administratia cu tehnica.Felicitari domnului primar ca a schimbat fata comunei. Sa amenajeze mai estetic spatiul din jurul primariei , caile de acces spre primarie ( partea din spate). Acesta este centru civic al comunei .

Comments are closed.