„Ziua Porților Deschise” în școlile din județul Gorj

În județul Gorj s-a organizat în fiecare școală (grădiniță) ”Ziua Porților Deschise” la finele săptămânii trecute. Aproximativ 3.000 de copii din judeţul Gorj sunt aşteptaţi să se înscrie în clasele pregătitoare alocate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj pentru anul şcolar 2015-2016.

Preșcolari și părinți au venit la ”Ziua Porților Deschise” la Ceauru
Preșcolari și părinți au venit la ”Ziua Porților Deschise” la Ceauru

Mii de viitori elevi la clasa pregătitoare și părinții lor au mers sâmbătă, 21 februarie 2015, în locațiile unde vor fi organizate viitoarele clase pentru a lua contact cu personalul didactic și cu dotările. Manifestarea, devenită o tradiție în Gorj, a fost foarte bine primită de elevi și părinți.

La școlile din comuna Bălești vor fi organizate 3 clase pregătitoare la Ceauru, Bălești și Cornești, cu aproximativ 60 de locuri. Potrivit directorului Cornel Șomîcu, peste 40 de părinți însoțiți de preșcolari au venit sâmbătă la Ziua Porților Deschise în cele trei locații. Toţi părinţii ai căror copii au vârsta corespunzătoare înscrierii în clasa pregătitoare au avut ocazia să viziteze şi să cunoască sălile de clasă şi personalul didactic care se va ocupa de preşcolari.
Profesorul Ion Ișfan, inspectorul școlar general al județului Gorj, ne-a declarat: ”Conform ordinului ministrului Educaţiei a fost aprobată metodologia de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare în anul 2015-2016. Această metodologie cuprinde şi calendarul după care se efectuează această înscriere. Sâmbătă am organizat Ziua Porţilor Deschise, între orele 9,00 şi 16,00, părinţii şi viitori elevi în clasa pregătitoare au putut să meargă la unităţile de învăţământ să vadă sălile de clasă, să vadă materialele didactice şi să cunoască cadrele didactice cu care vor lucra anul viitor. Avem alocate 180 de clase şi ne aşteptăm ca circa 3.000 de copii să se înscrie în clasa pregătitoare”. Responsabilul ISJ a spus că, în raport cu anul şcolar anterior, numărul copiilor aşteptaţi să se înscrie în clasa pregătitoare este în creştere cu câteva sute.