Ziua Națională serbată la Facultatea de Științe Juridice din UCB

Loading

Ziua Națională a fost marcată într-un mod deosebit la Facultatea de Științe Juridice din Universitatea ”Constantin Brâncuși”. A fost o sărbătoare în adevăratul sens al cuvântului, o manifestare în care și-au dat mâna într-un tot unitar istoria și științele juridice, tradițiile și talentul celor care le păstrează și le duc mai departe, seriozitatea și dorința de cunoaștere a viitorilor juriști ai Gorjului.

Manifestarea a inclus o parte științifică și una artistică. Astfel, din prima parte  reținem conferințele:” Contextul istoric al formării statului naţional unitar român ”– prof. CORNEL ŞOMÎCU, Secretar general al Societăţii de Ştiinţe Istorice – Filiala Gorj; ” Implicaţiile juridice ale Adunării Naţionale de la Alba Iulia din 18 noiembrie/1 decembrie 1918” – conf. univ. dr. ALIN GHEORGHE GAVRILESCU, Facultatea de Științe Juridice; ” Contextul juridic internațional al Marii Unirii ”– prof. univ. dr. MOISE BOJINCĂ, Facultatea de Științe Juridice. La partea artistică au existat mai multe momente, inclusiv  o scenetă interpretată de elevii Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” intitulată ”S-a întâmplat în Ardeal” dar și un moment muzical şi poetic – susţinut de elevi, studenţi şi cadre didactice.

Prof. univ. dr. Laura Trocan, decanul Facultății de Științe Juridice din Universitatea ”Constantin Brâncuși”, a declarat cu ocazia acestor manifestări: ”Facultatea de Științe Juridice din cadrul Universității ,,Constantin Brâncuși,, din Târgu-Jiu, la iniţiativa dlui conf. univ. dr. Alin Gavrilescu, sub egida Cercului de Drept Internațional, a omagiat Ziua Naţională a României, marcând împlinirea a 26 de ani de la data proclamării, prin Legea nr. 10/31 iulie 1990, a zilei de 1 deucb-1 ucb-2 ucb-3 ucb-4cembrie drept Ziua Naţională a României.
Sărbătorirea Zilei Naţionale a României şi aniversarea a 98 de ani de la Unirea din 1 decembrie 1918 s-au realizat prin intermediul Simpozionului ,,Marea Unire de la 1918. Implicaţii Juridice”, eveniment ce s-a înscris în seria manifestărilor Facultății de Științe Juridice de promovare în rândul tinerei generații a identității naționale, a valorilor culturale şi istorice româneşti.
Facultatea de Științe Juridice adresează mulțumiri elevilor și cadrelor didactice de la Colegiul Tehnic Henri Coandă din Târgu-Jiu pentru excepționala reprezentație artistică oferită.
De asemenea, întreaga gratitudine a Facultății de Științe Juridice se îndreaptă către dl. prof. Cornel Șomîcu, secretarul general al Societății de Științe Istorice din România – filiala Gorj, pentru sprijinul acordat în ceea ce privește acest eveniment și deosebita deschidere manifestată față de instituția noastră.
Și, nu în ultimul rând, întreaga admirație, pentru deosebita implicare în tot ceea ce a însemnat acest eveniment, față de studenții, cadrele didactice și personalul didactic auxiliar din cadrul Facultății de Științe Juridice, al căror suflet extraordinar s-a regăsit pe parcursul întregului eveniment!”