„Zilele liceului” la Colegiul Tehnic „Henri Coandă”

În fiecare an,  Colegiul Tehnic  ”Henri Coandă” sărbătoreşte la începutul lunii noiembrie „Zilele liceului”, întrucât la 6 noiembrie 1999 Liceul nr.5  din Târgu-Jiu s-a transformat în Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, fiind unul dintre primele colegii tehnice din judeţ alături de Colegiul Tehnic Mătăsari.

Elevi și profesori și-au demonstrat măiestria automobilistică de Zilele Liceului
Elevi și profesori și-au demonstrat măiestria automobilistică de Zilele Liceului

Anul acesta manifestările prilejuite de „Zilele liceului” s-au desfăşurat în perioada 3-4 noiembrie 2011, zile în care Colegiul Tehnic ”Henri Coandă” a îmbrăcat din nou straie de sărbătoare. Festivitatea de deschidere a avut loc în amfiteatrul colegiului unde au participat cadre didactice, invitaţi de la ISJ Gorj, reprezentanţi ai Consiliul Local precum şi elevi.

Un program dens
În prima zi au avut loc următoarele activităţi: Program artistic realizat de catedra de limba şi literatura română în colaborare cu Colegiul Tehnic Mătăsari, cu care s-a realizat şi un parteneriat de colaborare; Meci de fotbal – echipa reprezentativă a CTHC cu echipa reprezentativă a Colegiului Auto „Traian Vuia”, încheiat cu scorul de 10-1 pentru echipa gazdă; Demonstraţie „Cum să mă prezint la un interviu”, realizată de clasele a XII-a.
Cea de a doua zi a fost dedicată concursurilor. Primul concurs a fost cel de îndemânare auto, unde au participat elevii ce posedă permis de conducere, inclusiv elevii care au făcut şcoala de şoferi cu instructorii de la această școală. Pe baza sportivă s-a amenajat un mini poligon cu jaloane  şi parcări unde s-au desfăşurat probele. Locul I a fost câştigat de elevul Popescu Alin, cls. a XIII-a SAM., locul II Crăciun Constantin cls. a XII a D, locul III Dăianu Alin , student anul II,  fost elev al liceului gazdă. Chiar și profesorii au participat la în afara concursului la aceste probe. Un alt concurs a fost cel organizat de clasa a XI a B, coordonatori fiind prof. Mătrăgună Claudia, Neguţi Ramona, Drăgoi Elisabeta, pe teme literare. Câştigători au fost toţi elevii participanţi. Concursul de  şah a trezit de asemenea interes din partea elevilor, participând într-un număr mare.
Profesorul Marcela Mrejeru, directorul Colegiului Tehnic ”Henri Coandă”, ne-a declarat la sfârșitul manifestărilor: ”Mă bucur că aceste manifestări au antrenat foarte mulți elevi și multe cadre didactice. Practic s-au regăsit în program toate preocupările elevilor noștri iar rezultatele au fost relevante. Pentru liceul nostru este o aniversare frumoasă iar cei 12 ani au fost plini de realizări”.