Zeci de şcoli din judeţ vor fi monitorizate de ISJ Gorj

ISJ Gorj va monitoriza şcolile cu diferenţe mari la notare între cataloage şi Evaluarea Naţională. Un număr de 27 de şcoli gimnaziale vor fi monitorizate, în următoarele luni, de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Asta, datorită diferenţelor de peste două puncte dintre rezultatele obţinute de elevi la Evaluarea Naţională şi notele acestora în cei patru ani de gimnaziu.
Statistica realizată de Ministerul Educaţiei Naţionale , în ceea ce priveşte elevii de clasa a VIII-a, a relevat faptul că rezultatele obţinute de şcolari la Evaluarea Naţională sunt mult mai mici decât cele obţinute pe parcursul anilor de gimnaziu. Din acest motiv, conducerea Inspectoratului Şcolar Gorj va face monitorizări în perioada imediat următoare, în cele 27 de şcoli din judeţ care au înregistrat diferenţe mai mari de două puncte între note. Potrivit statisticii amintite, şcoala cu cea mai mare diferenţă este cea de la Stejari.
Ion Işfan, inspectorul şcolar general al judeţului Gorj, ne-a declarat: „După o statistică a Ministerului Educaţiei, s-a observat că notele obţinute la Evaluarea Naţională sunt mult mai mici decât cele obţinute de elevi în cei patru ani de gimnaziu. Şi atunci s-a stabilit ca acolo unde diferenţele sunt mai mari de două puncte între cele două note, conducerile inspectoratelor şcolare vor monitoriza activitatea colegilor din şcolile respective, în următoarele trei luni. Noi stăm destul de bine. Avem peste 20 de şcoli generale unde diferenţa este mai mare de două puncte. Cea mai mare diferenţă este de 3,13 puncte în Gorj, mai exact la Stejari, iar cea mai mică, de 0,12 puncte, la Şcoala „Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu. Noi suntem în primii zece pe ţară la această statistică”.
În afară de şcoala din Stejari, inspectorii şcolari vor merge la şcolile din Tismana, Baia de Fier, Stăneşti, Padeş, Dragoteşti, Roşia de Amaradia, Târgu-Logreşti, Negomir, Drăguţeşti, Dănciuleşti, Polovragi, Turcineşti, Bolboşi, Runcu, Scoarţa, Bustuchin, Jupâneşti ş.a.