Plantări de copaci într-un eveniment global!

Pe 21 septembrie 2013, Colegiul Tehnic Mătăsari  a plantat copaci alături de alte şcoli din întreaga lume. Acest eveniment care a unit toate țările lumii în plantarea copacilor la aceeași oră- ORA 12.00-ora locală.

Elevii de la Mătăsari au plantat copaci la aceeaşi oră cu cei din alte ţări
Elevii de la Mătăsari au plantat copaci la aceeaşi oră cu cei din alte ţări

Primii copaci au fost plantați la amiază în Oceania, apoi pe celelalte continente: Asia, Europa si Africa, iar lanțul de copaci va ajunge în cele din urma si în cele doua Americi. Iar toate acestea au avut loc într-o singură zi!
Acest eveniment a dobândit din ce în ce mai mult succes an de an. De exemplu, anul trecut,peste 5000 de scoli din 132 de state de pe glob au plantat 600 000 de copaci în cursul acestei zile. Iar anul acesta evenimentul va avea o amploare si mai mare. Plantarea de copaci este importanta pentru noi toți. Mai întâi, pentru ca ne amintește de natura si de importanta protejării ei. În al doilea rând, am ales acesta zi a Păcii Mondiale pentru a marca pacea și continuitatea vieții. Cu activitatea noastră de plantare din această zi vom contribui și vom ajuta Organizația  Națiunilor Unite să atingă cele opt obiective globale de dezvoltare ale mileniului.
Plant a tree for Peace 2013 – este o campanie organizata de Learning about
Forests – LEAF si ENO- Environment Online, o școala globală virtuală pentru creșterea responsabilității față de mediu și dezvoltarea sustenabilă.
Școlile din întreaga lume abordează aceleași subiecte cu privire la mediul înconjurător si împărtășesc rezultatele activității de învățare în comunitățile din care provin și lumii întregi pe internet.
Prin acest eveniment gradul de conștientizare al elevilor cu privire la importanța arborilor și a pădurilor la o scară globală a crescut. Să nu uităm că plantarea unui copac simbolizează speranța și continuitatea vieții.
Evenimentul a fost popularizat și organizat la nivelul Colegiului Tehnic Mătăsari, unitate şcolară  condusă  de profesorul Ion Săceanu şi  directorii adjuncți  profesor Benone Băleanu şi Elida Stăniloiu. Sub îndrumarea cadrelor didactice: Danciu Rodica,Iliescu Gabriela,Noroc Elena, Săceanu Otilia,Popescu Adriana,Iacobescu Elida , Udriștioiu Alina şi a comunității locale activitatea s-a desfășurat în cadrul C.T. Mătăsari alături de elevi voluntari din şcoală. Cu mic cu mare, profesori, părinți, copii, reprezentanți ai comunității locale au plantat copaci.