Videanu confirmă: Sediul „energetic” al Gorjului se mută la Bucureşti

La doar o zi după ce deputatul Victor Ponta declara presei că în urma ultimei şedinţe a coaliţiei, a înţeles din declaraţia ministrului Adriean Videanu că mineritul şi energia vor fi conduse, în curând, de la Bucureşti, ministrul Economie, confirmă oficial ştirea. Prezent la Târgu Jiu pentru o întâlnire electorală şi pentru alta de serviciu (cu sindicatele şi administraţia celor două domenii de activitate), acesta a anunţat că vor fi două companii energetice în România, amândouă urmând să aibă sediul la Bucureşti.

Videanu şi administraţia versus sindicate
Videanu şi administraţia versus sindicate

După multanunţata restructurare în domeniul energetic, ministrul Economiei, Adriean Videanu, s-a întâlnit duminică, 31 mai 2009, cu factorii de răspundere din Gorj, pentru a le anunţa deciziile luate la centru. Printre acestea, se află şi noua reîmpărţire a entităţilor energetice din România, care vor face parte din două companii, ambele cu sediul la Bucureşti. Singura consolare a judeţului care dă ţării cel mai mult cărbune şi deţine cele mai importante termocentrale ale României, este aceea că Divizia Cărbune va fi la Târgu Jiu. Videanu a precizat presei, după şedinţă, că Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Craiova, Nuclear Electrica şi hidrocentralele din zona Oltului vor face parte, toate, din aceeaşi companie.

Salvarea SNLO
Ministrul Adriean Videanu a anunţat şi salvarea SNLO, prin compensarea în 3 între Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, SNLO şi stat: ” SNLO are de încasat 458 milioane lei dintre care cei mai mulţi de la RAAN, în timp ce datoriile societăţii sunt de 200 milioane lei. Pentru deblocarea SNLO, care e doar victima blocajului economic vom acorda RAAN un ajutor de stat, cu care să poată plăti datoriile către SNLO. De fapt, va fi o compensare în trei, pentru că SNLO are, la rândul ei, datorii neonorate la stat, aşa că nu se vor mişca valori financiare, ci va fi doar o compensare” a declarat Adriean Videanu.

Şomajul tehnic rămâne
Deşi s-a promis debloarea SNLO, Marin Condescu, preşedintele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia a anunţat, după şedinţă, că şomajul tehnic anunţat la SNLO pentru perioada 15 iunie -15 iulie rămâne în vigoare, dar nu vor mai fi acţiuni de protest, aşa cum anunţau sindicatele că e posibil să se întâmple, dacă nu se va găsi o soluţie pentru deblocarea financiară a SNLO.

One Comment on “Videanu confirmă: Sediul „energetic” al Gorjului se mută la Bucureşti”

  1. CIUREL MACAR VORBEA DE CASHFLOW.FII ATENT CE ZICE SEFUL LUI MANTOG:
    ASTA PROBABIL E MAI DESTEPT DECIT MANTOG PENTRU CA E MINISTRU.NASOL E CA DINSUL CREDE CA E VORBA DE BORDURI DACA ZICE CA E DOAR COMPENSARE.
    E CLAR JAF LA DRUMUL MARE.E ACTIUNE CALIFICATA CONTRA INTERESELOR STATULUI PENTRU CA GAURA O DA LA BUGETUL DE STAT DE CARE SE PLINGE TOT EL CU POGEA CA NU ARE INCASARI.
    FLACAI PUNETI BANI DEOPARTE CA DUPA CE PIERDETI PUTEREA ASTA E PREJUDICIU CLAR.INCA NU STIU DACA NU MERITATI SI CEVA LA MITITICA DAR MERITA STUDIAT…

Comments are closed.