Victor Ponta: „Nu am contracandidați la Târgu Jiu”

Președintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, și-a depus marți, 30 octombrie 2012, candidatura pentru un nou mandat de deputat pe colegiul 6 Târgu Jiu. Acesta e sigur de izbândă, chiar dacă în luptă s-a aruncat și Dan Diaconescu, președintele Partidului Poporului, care, însă, nu s-a deranjat până la Biroul Electoral Județean Gorj, anunțându-și candidatura la OTV.

Ponta s-a întâlnit cu colegii din USL la Biroul Electoral Județean Gorj, ca să-și depună candidaturile
Ponta s-a întâlnit cu colegii din USL la Biroul Electoral Județean Gorj, ca să-și depună candidaturile

După ce s-a încheiat vizita oficială a președintelui Parlamentului European, Martin Schulz, primul ministru Victor Ponta s-a întâlnit cu ceilalți candidați ai Uniunii Social Liberale de la Gorj, pentru ca, împreună, să-și depună canidaturile pentru Parlament. Toni Greblă, Camelia Chraibani, Dian Popescu, Scarlat Iriza, Gheorghe Iana, Mihai Weber și Vasile Popeangă au așteptat momentul solemn la sediul partidului, alături de staful electoral, după care au plecat spre Biroul Electoral Județean Gorj, întâlnindu-se în fața Palatului Administrativ cu președintele PSD, Victor Ponta. Acesta candidează pentru a treia oară, pentru Camera Deputaților, pe colegiul 6 Târgu Jiu și e convins că va câștiga. Întrebat de jurnaliști dacă nu-i e frică de Dan Diaconescu, Ponta a declarat: „Nu am contracandidați la Târgu Jiu. Sincer să fiu, nici nu știu cine mai candidează, dar nici domnul Cârciumaru, nici domnul Călinoiu nu au avut contracandidați, așa că nu am nici o problemă.”

Candidați USL Gorj, în drum spre BEJ
Candidați USL Gorj, în drum spre BEJ

DD la OTV

Dacă premierul a reușit să se împartă între funcția administrativă și cea politică și și-a  făcut timp să-și depună personal candidatura, alături de colegii din USL Gorj, nu același lucru s-a întâmplat cu Dan Diaconescu, președintele Partidului Poporului. Acesta n-a catadixit să facă un drum la Gorj ca să-și depună candidatura, ci și-a delegat organizația locală să facă acest lucru, după care a făcut o conferință de presă la OTV, pentru a face anunțul oficial. Pentru campania electorală, Diaconescu a anunțat că se mută la Târgu Jiu ca să adune voturi și spune că s-a hotărât să candideza, ca să alunge monotonia din campanie.