Veste bună pentru dascălii din învăţământul primar

Camera Deputaţilor a modificat Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 40/2009 astfel încât profesorii din învăţământul preşcolar şi primar să fie plătiţi începând cu 1 ianuarie 2010 la fel ca toţi profesorii cu studii superioare.
S-a hotărât ca salarizarea profesorilor pentru învăţământul primar şi preşcolar să se aplice începând cu 1 ianuarie 2010 în aceleaşi condiţii de încadrare ca şi profesorii cu studii superioare din învăţământul preuniversitar. Ordonanţa preciza că ar trebui să se aplice din momentul apariţiei legii unice de salarizare. Menţionăm că această lege nu se ştie când va apărea şi de la ce dată va fi pusă în aplicare, mai ales că fostul Guvern promisese încă din noiembrie 2005 că va adopta un astfel de act normativ.

2 Comments on “Veste bună pentru dascălii din învăţământul primar”

  1. vreau sa va cer un sfat in legatura cu modul in care am fost salarizata.pana in 2009 am fost platita ca inv-educator deoarece terminasem un institut postliceal pedagogic.in vara lui 2010 mi-am luat licenta in cadrul facultatii de lb.si lit.romana,profil rom.-franceza.in sept.2010 am inceput sa lucrez ca educatoare si am fost platita ca institutor I.Intrebarea mea este:nu trebuia ca din sept.2010 sa fiu platita ca prof.inv.primar\prescolar?ast.raspuns,multumesc!

Comments are closed.