Vasile Stângă va semna din nou cu Energia

Vasile Stângă preferă deocamdată să meargă la două „capete”: naţională şi echipă de club.

Un lucru este cât se poate de sigur în acest moment: Vasile Stângă s-a înţeles cu cei din conducerea Energiei şi va semna peste două săptămâni un nou angajament cu gruparea de handbal gorjeană. Până a ajunge însă, acolo, cunoscutul tehnician se ocupă acum de destinele echipei naţionale, pe care o pregăteşte pentru dubla confruntare oficială cu Rusia, dispută hotărâtoare pentru accederea la un nou Turneu Final. Înainte de primul meci cu puternica reprezentativă slavă, Stângă a dorit să dezvăluie faptul că doi dintre componenţii Energiei, extrema Vasile Florea şi goalkeeperul Ionuţ Ciobanu au şanse mari să debuteze sub „tricolor” într-o partidă oficială.
Reporter: Domnule profesor, sunteţi un om foarte ocupat în ultima vreme…
Vasile Stângă:
Păi dacă asta mi-e meseria?! Acum fac şi eu ce pot… Glumesc acum, adevărul e că tot timpul am căutat să iau foarte în serios echipele pe care le-am antrenat şi le antrenez aşa că o să fac tot posibilul să formez două formaţii competitive pentru a avea rezultate. Şi mă refer aici şi la subiectul „naţională” şi la echipa de club pe care o pregătesc, Energia Pandurii. E adevărat, momentan sunt „prins” cu echipa naţională, dar după 20 iunie voi reveni la Tg-Jiu pentru a începe treaba din nou şi cu Energia. Acum sunt capacitat 100% la „naţională”.
Rep.: Vorbeaţi de echipa naţională şi de planurile dumneavoastră, care este starea de spirit din lot înaintea dublei confruntări cu Rusia?
V.S.:
Păi cred că suntem pe nişte poziţii „pozitive”, ca să le zic aşa. Ultima partidă de verificare cu Ukraina a fost un test extrem de util, pentru că am întâlnit o echipă cu jucători buni, asemănătoarea ca şi stil de joc cu Rusia. Acum aştept o mobilizare generală a băieţilor pentru meciurile de baraj pentru că numai aşa am putea trece peste Rusia.
Rep.: Are echipa României capacitatea sau valoarea să meargă din nou la un Turneu Final, mai ales că va juca în compania unui adversar atât de greu cum este Rusia?
V.S.:
Păi eu cred că există resursele, acum mai trebuie să mai şi arătăm în joc o maximă concentrare. Dacă vom avea o apărare bună şi ne vom descurca foarte foarte bine pe contraatac, acest două lucruri ar putea constitui cheia succesului din confruntarea cu Rusia. Pentru că echipa Rusiei arată foarte bine ca şi fizic, emană multă forţă, mai ales pe poziţional, deci va trebui să contracarăm acest lucru printr-o disciplină desăvârşită, alături de ambiţie, desigur. E bine că primul meci îl jucăm acasă, iar de acest rezultat va depinde în proporţie de peste 50% calificarea. De aceea, aştept un public cât mai numeros în Sala Polivalentă pentru a fi alături de noi.
Rep.: Poate fi considerat un meci capital atât pentru viitorul naţionalei României, cât şi pentru antrenorul Vasile Stângă, întâlnirea cu Rusia?
V.S.:
Nu este în nici un caz un meci capital! Obiectivul meu de la „naţională” este acela de a forma o echipă competitivă şi de a ne califica la Olimpiada de la Londra. Iar dacă vom reuşi să mergem şi la acest Turneu Final, cu atât mai bine.
Rep.: Au şanse să debuteze în dubla manşă cu Rusia şi jucătorii de la Energia pe care îi aveţi la lot?
V.S.:
Păi Florea şi Ciobanu sigur vor debuta. Mai ales Florea, care se va lupta pentru titularizare cu Sabău. Şi deocamdată, după cum l-am simţit pe Florea, pare mai în formă decât Sabău.
Rep.: Revenind la subiectul „Energia”, când veţi semna noul contract cu echipa din Tg-Jiu?
V.S.:
Cel mai probabil pe 20 iunie, atunci când voi reveni la Tg-Jiu. Atunci îmi voi relua oficial activitatea la Energia.
Rep.: Aţi mai avut timp să vă mai gândiţi şi la transferuri?
V.S.:
M-am gândit dar deocamdată nu pot să fac nimic pentru că sunt cu „naţionala”. Cred că vom mai avea timp să rezolvăm această problemă şi sigur o vom rezolva.
Rep.: Pe la Tg-Jiu au început să vină diverse CV-uri cu jucători, mai ales străini…
V.S.:
Eu de CV-uri sunt sătul! Nu aş putea să mă iau după ele, voi căuta singur jucători pe care îi cunosc deja. Iar legat de străini, eu am deja destui în echipă, nu-mi mai trebuie şi alţii. Voi încerca să aduc la Energia doar jucători români. Dar, toate la timpul lor, nu mă grăbesc. Ştiu cu cine să vorbesc şi voi rezolva această problemă.