Eugen Pîrvulescu preşedinte la Pandurii!

Loading

Oficialii de la Pandurii au atacat „piaţa transferurilor” doar în dreptul conducerii administrative a clubului. Eugen Pîrvulescu, va ocupa începând de luni funcţia de preşedinte al CS Pandurii Lignitul Tg-Jiu, iar prima măsură anunţată deja va fi aceea a numirii unui nou antrenor pe banca tehnică gorjeană.

Eugen Pîrvulescu pare a fi în sfârşit omul de fotbal care le-a lipsit Pandurilor în ultimele sezoane.

Pandurii nu au încă antrenor, dar au în schimb, un nou preşedinte! După ce şi-au anunţat în prealabil intenţia de a efectua schimbări majore la nivelul întregii grupării de fotbal gorjene, principalii responsabili ai Pandurilor au adoptat deja o primă măsură în acest sens: aducerea de noi oameni în staff-ul de conducere al clubului. Prima şi cea mai importantă mutare făcută de responsabilii de la Pandurii vizează chiar funcţia de preşedinte al clubului, Marin Condescu urmând a-i lăsa locul de săptămâna viitoare unui fost arbitru divizionar A. Eugen Pîrvulescu, care s-a ocupat până acum de destinele echipei de ligă a treia Voinţa Sibiu (alături de care a şi promovat în acest sezon în liga secundă), a sosit ieri, la Tg-Jiu şi i-a convins pe oficialii gorjeni să-i încredinţeze destinele Pandurilor. „Mutarea” a fost anunţată chiar de către unul dintre principalii reprezentanţi ai acţionariatului de la Pandurii, directorul SNLO, Daniel Burlan. „Ne-am hotărât ca şi conducerea clubului să fie preluată de profesionişti. Noi aveam alte activităţi prioritare şi s-a ajuns la concluzia că activitatea unui club să fie condusă şi organizată de profesionişti. Făcând un inventar al persoanelor care ar putea să conducă clubul, l-am simţit pe Pârvulescu aproape de noi. El se trage din judeţul Gorj, din Peşteana şi am decis că este o persoană potrivită pentru a prelua Pandurii. A fost şapte ani în lotul naţional de arbitraj, este în Comitetul Executiv al FRF, este conducător la o echipă de fotbal în momentul de faţă, am discutat cu el, este încântat de ideea de a reveni pe meleagurile strămoşeşti şi de a ne ajuta să punem bazele unui altfel de club. Va trebui să trecem la modernizarea clubului sportiv şi activitatea să fie condusă de profesionişti.”, a  declarat directorul SNLO, Daniel Burlan.

„Are puterea, are dreptul…”
Chiar dacă nu a fost încă investit oficial în funcţia de preşedinte la Pandurii, Eugen Pârvulescu, pare să-şi ştie deja foarte bine viitoarele responsabilităţi. Directorul SNLO, Daniel Burlan, a dorit să precizeze că Pârvulescu a primit deja aprobarea de a-şi alege staff-ul pe care va conta în viitoarele sezoane, inclusiv banca tehnică. „Am avut o discuţie de principiu cu Pârvulescu, urmează ca după ce-şi încheie activitatea la clubul la care este preşedinte sa semneze cu noi. În gândirea lui poate există o organigramă, nu am discutat. Are puterea, are dreptul şi este împuternicit să-şi facă organigrama clubului aşa cum doreşte. El va alege antrenorul, bineînţeles în urma discuţiilor purtate cu Consiliul de Administraţie al clubului. Până la sfârşitul acestei săptămâni ar trebui numit antrenor. Sunt mai multe variante, nu vreau să le spun pentru că mulţi dintre ei sunt la final de contract cu echipe, poate nu au convenit cu echipa la care sunt. Când o să avem certitudinea vă anunţăm.”, a precizat Burlan. Postul de preşedinte la CS Pandurii Lignitul Tg-Jiu a fost ocupat timp de 7 sezoane de către Marin Condescu, cel care dealtfel a şi reuşit prima promovare cu gruparea olteană în Liga I, în 11 iunie 2005, zi rămasă încă istorică pentru fotbalul gorjean.

„Am fost onorat să vin la Pandurii”
Deşi numirea oficială a lui Eugen Pârvulescu ca preşedinte la Pandurii mai are de aşteptat câteva zile, fostul arbitru pare să-şi fi făcut deja „planul de bătaie”.   După ce a obţinut deja „girul” principalilor responsabili de la Pandurii, Pîrvulescu şi-a prezentat şi intenţiile vis-a-vis de noua sa funcţie. Aşa cum era de aşteptat, fostul arbitru a recunoscut că următoarea sa ţintă va fi găsirea celei mai bune formule pentru banca tehnică gorjeană. Pârvulescu spune că obiectivul declarat este promovarea din nou în prima ligă: „De săptămâna viitoare, adică începând de luni o să-mi intru în pâine! Am fost onorat de propunerea care mi s-a făcut de a veni la Pandurii, de către domnul Condescu şi membrii Consiliului de Administraţie. Cred că este o provocare pentru mine şi clar că este şi un pas înainte în cariera mea din fotbal. Sper să nu dezămăgesc această investitură a mea. Îmi doresc ca împreună cu toată lumea de aici, echipă, conducere, dacă o să fim în Liga a II-a să reuşim să promovăm pe prima scenă în cel mai scurt timp, adică în sezonul viitor. Dealtfel, în Liga I cred că este şi locul fotbalului gorjean. În prezent avem cam 5-6 nume de antrenori pentru viitoarea bancă tehnică de la Pandurii. Nu pot să vă spun despre cine este vorba pentru că suntem încă în negocieri”, a declarat Pârvulescu.

Pârvulescu şi „experienţa promovării”
Activitatea lui Eugen Pârvulescu ca şi conducător de club, chiar dacă este una „proaspătă”, este legată direct de performanţă. Ultimul club la care Pârvulescu a activat ca preşedinte este Voinţa Sibiu, echipă alături de care a reuşit chiar în  weekendul trecut să promoveze din Liga a III-a în Liga a II-a, cu o etapă înaintea finalului de campionat. Având deja la activ o experienţă a „promovării”, odată cu sosirea sa la Tg-Jiu şi obţinerea acordului oficialilor gorjeni de a conduce clubul Pandurii, fostul arbitru mărturiseşte că vrea să-şi continue performanţele: „Şi eu sunt la început de drum, sper să continui promovările acum cu Pandurii, după ce am promovat în acest sezon cu Voinţa Sibiu.”

Fost arbitru, retras după o greşeală
Persoana lui Eugen Pârvulescu este totuşi şi una încercată de un episod mai puţin plăcut, cel puţin atunci când vorbim despre un fost „fluieraş. În calitate de arbitru divizionar A, în 2005 a luat o decizie unicat în fotbalul românesc. Acesta s-a retras din arbitraj deoarece în urma unei decizii de „tuşier” a viciat rezultatul partidei FC Naţional – Farul anulând un gol perfect valabil marcat de formaţia de pe litoral în ultimul minut de joc, meciul terminându-se cu victoria gazdelor cu 1-0. „Când am atins un nivel înalt în arbitraj, mi-am prospus, ca în momentul în care voi vicia rezultatul unui meci, mă voi retrage din arbitraj”, a declarat Eugen Pârvulescu motivându-şi retragerea din arbitraj după aceea partidă. Cum arbitrajul nu mai are nimic comun cu activitatea sa actuală, funcţia pe care Eugen Pârvulescu o va prelua la Pandurii va fi legată mai ales de sarcinile pe care până de curând le avea Marin Condescu.