Vasile Popeangă, cu degetul spre vinovaţi

Deputatul PSD Vasile Popeangă are răspunsuri pentru toate întrebările cu temă politică. La câteva dintre ele, cum sunt cea despre comportamentul Elenei Udrea sau despre rezultatul alegerilor prezidenţiale le-a acordat în exclusivitate pentru VERTICAL.

Vasile Popeangă consideră că PDL-ul este pe o cale greşită
Vasile Popeangă consideră că PDL-ul este pe o cale greşită


Reporter: Ce concluzie trageţi după alegerile de la Turburea?
Vasile Popeangă:
Nu-l cunosc pe cel care a câştigat alegerile pentru funcţia de primar, dar, din ce am citit prin presă, nu e reprezentativ pentru o localitate atât de mare ca Turburea. Apoi, eu să fiu în locul lui, nu ştiu cum m-aş prezenta în faţa oamenilor, dacă ţinem cont de modul cum a câştigat alegerile. Eu cred că principala sa preocupare, de acum înainte, va fi să-şi recupereze cheltuielile de campanie, problemele comunei fiind lăsate pe locul II sau III.
R: Deci candidatul PSD, Iloiu, era mai bun decât el?
V.P.:
Categoric. În primul rând, avea experienţa mandatelor anterioare. În al doilea rând, electoratul îi dăduse o lecţie, când anul trecut nu l-a mai ales. În al treilea rând, avea sprijinul Consiliului Judeţean, fiind vorba despre aceeaşi culoare politică.
R.: Ce părere aveţi despre comportamentul primului ministru din ultimul timp?
V.P.:
Primul ministru al României încearcă să dea un caracter de decor Parlamentului prin asumările pe care le-a făcut sau intenţionează să le facă în perioada următoare, pe acte normative care, oricum, vor fi modificate în Parlament.
R.: S-a spus, acum că se lucrează la Transalpina, naţionalul care leagă Rânca de Sebeş, că prioritar era să se termine Europeanul pe tronsonul Bumbeşti- Jiu Filiaşi. Ce părere aveţi?
V.P.:
Eu sunt bucuros pentru tot ce înseamnă infrastructură. E adevărat că poate fi pusă în discuţie prioritatea, dar ambele drumuri trebuie făcute. La european sunt întârzieri şi consider că trebuie eliminate neajunsurile privind proiectarea şi resursele, înainte să se dea vina pe constructori.
R.: PD-L-iştii consideră că se mişcă mai bine decât dumneavoastră, PSD-iştii. Ce părere aveţi?
V.P.:
Eu vreau să-i asigur pe colegii de competiţie că totdeauna PSD-ul a dat dovadă de solidaritate şi unitate, chiar dacă de rezultatele bune au beneficiat şi vor beneficia numai unii.
R.: Despre Elena Udrea ce părere aveţi?
V.P.:
Nu mă surprinde atitudinea doamnei Udrea, e genul domniei sale să facă ce face. Mă întreb, însă, cum de spunea, când era vorba despre Adrian Năstase, că nimeni nu e mai presus de lege, iar acum dumneaei este. Ar trebui să respecte regulamentul şi să trateze cu respect comisia parlamentară. Această atitudine a sa aduce foarte mult rău imaginii Parlamentului.
R.: Aveţi un pronostic pentru alegerile prezidenţiale?
V.P.:
Chiar dacă va candida şi Oprescu împotriva lui Mircea Geoană, alături de Băsescu (dacă acesta va candida), alegerile vor fi câştigate de Mircea Geoană. Românii vor linişte, vor un om care să-i unească şi care să fie solidar cu ei şi să scoată ţara din izolarea în care se află.