USL total la Gorj

Loading

Uniunea Social Liberală a lansat vineri, 11 noiembrie 2011, la Târgu Jiu, programul său pe energie și primul USL total. Sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor s-a dovedit neîncăpătoare pentru participanții celor trei partide, PSD, PNL și PC, iar cele mai importante nume au fost liderii acestora: Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Constantin.

Greii USL au incendiat sala cu vorbele spuse colegilor de uniune de la Gorj
Greii USL au incendiat sala cu vorbele spuse colegilor de uniune de la Gorj

După lupte seculare, cum se spune, Gorjul a fost primul județ în care s-a semnat protocolul „USL total”, așa cum a fost numit de cei care au luat cuvântul.  Cel mai afectat de moment a fost Florin Cîrciumaru, președintele PSD Gorj, care a fost și gazda întâlnirii, în cuvintele sale simțindu-se lupta teribilă care s-a dus pentru învingerea orgoliilor diferitor membrii din cele trei partide, în scopul atingerii obiectivelor protocolului: „Venim în fața celor trei președinți și spunem cu tărie, cu mândrie, că am reușit și că, împreună, vom câștiga.”
Pe rând, Florin Cârciumaru a dat cuvântul, dar cele mai impresionante au fost cel al Ecaterinei Andronescu, vicepreședinte PSD, care a remarcat faptul că eșarfele de la gâtul membrilor celor trei partide, unite, fac împreună tricolorul României, fapt care a fost aplaudat îndelung și, așa cum era de așteptat, cele ale liderilor Ponta, Antonescu și Constantin.

Președinții
Crin Antonescu le-a mulțumit gorjenilor din sală, membrii USL cu toții, pentru că nu se lasă învinși de putere: „Trebuie să vă mulțumesc pentru lupta pe care o duceți în prima linie a unei bătălii care e mai grea decât niciodată. Vă mulțumesc, ca un om care înțeleg ca și Victor Ponta, ca și ceilalți colegi de la București că, fără rezistența dumneavoastră , fără lupta dumneavoastră, fără răbdarea și curajul dumneavoastră, nici noi n-am putea să facem nimic, nici noi n-am putea să fim nimic, n-am putea să fim, împreună cu dumneavoastră, ceea ce suntem și anume armata care se pregătește să elibereze România și o va elibera.”
Daniel Constantin a fost cel care a punctat soluțiile pe care USL le aduce pentru redresarea economiei „Uniunea Social Liberală vine cu soluții. Chiar dacă nu se vorbește prea mult despre aceste soluții, dumneavoastră, care sunteți interesați de păstrarea locurilor de muncă, vă uitați peste aceste programe propuse de noi și faceți diferența între cei care ofertă soluții reale și cei care vin cu soluții populiste așa cum a fost soluția domnului Traian Băsescu, de a avea deficit 0 în 2013. Vreau să vă spun că, personal, nu cred deloc în această soluție, pentru că nu e realistă. Noi venim cu programul pe energie, pentru că e unul dintre cele mai importante pentru România.”
Cel care a cucerit sala, de departe, a fost Victor Ponta, deputat de Gorj, care a dat-o pe oltenește, pentru a recunoaște și mulțumi gorjenilor lui, așa cum îi place să spună, că l-au adoptat și l-au susținut tot timpul: „I-am făcut invidioși și pe Crin Antonescu, pe Daniel Constantin și pe Liviu Dragnea, când au văzut din ce organizație puternică vin. Vă dați seama cât e sufletul meu de mare că Gorjul e primul județ din țară în care, într-adevăr, avem USL total, cum spunea Dian Popescu. Doamna Andronescu spunea despre unii care s-au oltenizat. Trebuie să știți dragi colegi din țară că, la puțin timp după ce am intrat în politică, oamenii de la Gorj mă cunoscură… mă văzură… mă făcură deputat, iar mă votară o dată deputat, mă sprijiniră și la președinția partidului, câștigarăm toate alegerile și o să le câștigăm și în 2012.”