Universitarul Ștefan Ghimiș, candidatul Partidului Verde pentru Consiliul Județean Gorj

Partidul Verde oferă un candidat de calibru la funcția de președinte al CJ Gorj după cel anunțat la Primăria Tg-Jiu, Adrian Tudor. Astfel, Ștefan Ghimiși, fost prorector al Universității ”Constantin Brâncuși”, va candida pentru șefia CJ Gorj.

Universitarul gorjean este o personalitate cunoscută și apreciată în activitatea profesională, este manager sau membru în 11 proiecte / granturi naționale și internaționale, are o activitate civică intensă , fiind laureat cu Premiul Academiei Româno-Americane de Arte și Științe si decorat de Președinția  României cu Ordinul Meritul pentru Învățământ, în grad de Ofițer.

Candidatul Partidului Verde la funcția de președinte al Consiliul Judetean Gorj, Ștefan Ghimiși consideră că soluția dezvoltării accelerate a județului Gorj o reprezintă absorbția masivă de fonduri europene: ”Sunt enorm de multe fonduri, resurse de finanțare pe piața europeană.Trebuie doar să învățăm să le accesăm și să le atragem în dezvoltarea județului nostru”.

Partidul Verde are ca prioritate majoră la nivel județean calitatea apei potabile.”Considerăm inacceptabil  ca la nivelul județului Gorj peste 60% dintre localități ( majoritatea rurale) să înregistreze, în privința calității apei potabile, grave abateri de la parametrii stabiliți prin lege, după standardele Uniunii Europene. Sunt depășiri la nitriți, amoniu, bacterii coliforme/ de natură fecală, enterococi. Apa din rețeaua acestor localități poate pune în pericol sănătatea oamenilor! Avem legi, nu există însă respect pentru ele, nu avem autorități locale care să impună respectul pentru ele”- avertizează Ștefan Ghimiși, candidatul Partidului Verde la presedinția Consiliului Județean Gorj.

Verzii gorjeni cer DSP și autorităților locale să facă verificări în ritmul cerut de lege și să prezinte informări utile populației cu privire la calitatea apei potabile. ”În calitate de președinte al CJ Gorj voi veghea ca aceste teste  să se facă, conform legii,  atât în mediul rural cât și în cel urban, iar  rezultatele să fie comunicate cetățenilor atunci când parametrii de potabilitate sunt depășiți. Nu vreau să mai merg la Peștișani, la Stoina sau la Polovragi și să găsesc în casele oamenilor apa neagră la robinet”- a mai precizat Ștefan Ghimiși.

   Opțiunile Partidului Verde în privința creşterii siguranţei în alimentarea cu apă potabila a orașului Tg Jiu și a întregului județ Gorj vizează eliminarea interferențelor între canalizarea menajeră și canalizarea pluvială, cauză a măririi valorii apelor uzate și a poluarii acestora. Partidul Verde propune investiții în modernizarea stațiilor de epurare, rețea  centralizată de canalizare care să nu mai contribuie la poluarea solului și a apelor subterane; înlocuirea tuturor conductelor vechi; înlocuirea tuturor utilajelor uzate fizic și moral; rezolvarea tuturor litigiilor legate de amplasarea unor conducte pe proprietatea privată, ceea ce împiedică intervenția pentru reparații și înlocuiri de conducte și instalații.

One Comment on “Universitarul Ștefan Ghimiș, candidatul Partidului Verde pentru Consiliul Județean Gorj”

  1. Un oportunist si tupeist acest tudot, ca si tatal lui.
    Va avea su 1 la suta , de la populatie la vot.

Comments are closed.