Un regal artistic cu tradiții și obiceiuri gorjene

Ca în fiecare an, manifestările reunite sub sigla VERTICAL-Concurs Naţional ajuns la ediţia a V-a şi Simpozion Internaţional  ”Educaţia în contextul european de astăzi” ajuns la ediţia a IV-a- vor reuni în mai multe locaţii peste 300 de elevi şi 200 de cadre didactice. Dar organizatorii au în program şi alte manifestări  culturale  pentru participanţii din ţară şi din judeţ însemnând lansări de cărţi şi reviste şcolare, programe folclorice şi de port popular. Proiectul este implementat de Asociaţia PROVERTICAL şi  Fundaţia Cultural-Ştiinţifică ”General Gheorghe Magheru” şi  are drept locaţii de desfăşurare Şcoala Generală Ceauru, Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” şi  Colegiul Naţional ”Tudor Vladimirescu”.

Ansamblul „Brâuleţul” al Casei de Cultură Băleşti va susţine un spectacol cu ocazia Zilelor Vertical
Ansamblul „Brâuleţul” al Casei de Cultură Băleşti va susţine un spectacol cu ocazia Zilelor Vertical

ZILELE VERTICAL din 9 şi 10 aprilie 2011 sunt organizate sub egida Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, proiect  implementat de Asociaţia PROVERTICAL şi Fundaţia Cultural-Ştiinţifică ”GENERAL GHEORGHE MAGHERU” Târgu-Jiu în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Colegiul Tehnic GENERAL GHEORGHE MAGHERU, Şcoala Generală Ceauru-Băleşti, Casa Corpului Didactic Gorj, CNTV şi Săptămânalul VERTICAL. În acest proiect sunt implicaţi circa 300 de elevi atât din judeţ cât şi din ţară şi peste 200 de cadre didactice. Câştigătorii sunt premiaţi cu sume importante
Cele mai importante evenimente din program sunt Concursul Naţional Interdisciplinar VERTICAL, română- matematică, ce se află la ediţia a V-a şi este găzduit de Şcoala Generală Ceauru din comuna Băleşti şi Simpozionul Internaţional EDUCAŢIA ÎN CONTEXTUL EUROPEAN DE AZI, care este găzduit de Colegiul Tehnic GENERAL GHEORGHE MAGHERU din Târgu-Jiu şi se află la ediţia a IV-a.
Programul manifestărilor este unul complex şi presupune în locaţia de la Şcoala Generală Ceauru şi întreceri sportive, lansarea de numere noi din revistele şcolare CUGET LIBER şi GRAIUL APELOR, lansarea cărţii CONTRIBUŢII LA ISTORIA GORJULUI, un program folcloric al elevilor de la Şcoala Generală Ceauru în colaborare cu Şcoala Populară de Artă şi, bineînţeles, decernarea premiilor pentru cei mai merituoşi elevi.
Manifestările din 10 aprilie 2011 vor debuta cu desfăşurarea Simpozionului pe secţiuni la Colegiul Tehnic GENERAL GHEORGHE MAGHERU şi vor continua la Colegiul Naţional ”Tudor Vladimirescu” cu decernarea premiilor de la Simpozion, decernarea Premiilor VERTICAL pe anul 2010 şi un program folcloric prezentat de elevii şcolilor implicate şi reprezentanţii Şcolii Populare de Artă. Vor susţine recitaluri cunoscuţi interpreţi ai folclorului ca Ion Drăgan, Paula Tiţa, Camelia Argint, Liliana Ciochină şi Eugen Tiţa.