Pensiunea Casa Brâncuşi e una dintre cele mai căutate dintre locaţiile de cazare ale Gorjului, cei care au ajuns o dată aici revenind cu plăcere. Secretul succesului are trei componente: ofertele speciale foarte atrăgătoare, meniurile tradiţionale olteneşti la care se adaugă specialitatea casei pe sezon şi căldura cu care turiştii sunt primiţi de către gazde.
În orice afacere poţi să câştigi sau să pierzi, iar investiţia într-o pensiune are riscurile ei. Iniţial sunt nişte ziduri, care, însă, pot prinde viaţă dacă proprietarii ştiu să i-o dea. Cornelia şi Jean Brâncuşi din Peştişani au reuşit asta cu prisosinţă, dovadă că turiştii deschid uşa lor din ce în ce mai des, unii dintre ei împrietenindu-se în living la o cafea, după care se întorc aici din diferite colţuri ale ţării să-şi facă împreună concediul.
Oferta de Paşte
În afara ofertei permanente ”la două nopţi de cazare, una gratuită”, soţii Brâncuşi au pentru oaspeţii lor o ofertă specială de Paşte. Pachetul conţine trei nopţi cazare (17, 18, 19 aprilie), trei mese incluse, vin şi ţuică la discreţie şi masă festivă, preţul pentru o persoană fiind de 500 de lei.
Capacitatea pensiunii este de 31 de locuri de cazare, cu camere de două şi trei locuri, pentru familii existând variantele cameră cu pat matrimonial şi cameră cu un pat matrimonial şi unul single. În afara sărbătorilor mari ale anului, pensiunea poate fi închiriată în întregime, cu 1040 lei pe noapte, grupurile putând să opteze pentru acces la bucătărie, sau pregătirea mesei de către gazde.
Specialitatea casei, pe sezon
Mulţi dintre turiştii care au ajuns la pensiunea Casa Brâncuşi au plecat cu gustul specialităţilor de aici, care se schimbă, în funcţie de sezon. Primăvara se poate servi ostropel de miel cu piure de spanac, vara turiştii prind păstrăv din iazul de lângă pensiune, care e gătit la grătar sau la cuptor, cu pilaf mânăstiresc, precum şi sub formă de piftie. Toamna, specialitatea casei e tocăniţa de pui cu legume în sos picant, cu mămăliguţă, iar iarna la mare căutare sunt platourile ţărăneşti. Aceste sunt garnisite cu brânză de oaie, ceapă, slănină, cârnaţi de casă, caltaboşi şi fasole bătută, iar ca acrituri se servesc murături tradiţionale, sau varză acră picurată cu ulei şi condimentată cu boia şi piper. Secretul gustului la toate acestea e dat de ingredientele proaspete şi naturale, luate din sat de la oameni şi, mai ales, mult suflet pus de gazdele care-şi aşteaptă cu drag oaspeţii.