Un nou început pentru Energia Pandurii Tg-Jiu

Handbaliştii de la Energia şi-au strâns rândurile la Tg-Jiu şi au intrat pe linie dreaptă cu pregătirea pentru noul sezon al Ligii Naţionale. Asigurându-şi toate posturile din echipă, odată cu perfectarea a nu mai puţin de şase transferuri în această vară, antrenorul Vasile Stângă abia aşteaptă acum să înceapă munca cu noua sa echipă.

Antrenorul Energiei, Vasile Stângă se va baza din această vară pe o echipă echilibrată numeric şi valoric.
Antrenorul Energiei, Vasile Stângă se va baza din această vară pe o echipă echilibrată numeric şi valoric.

A început greul pentru handbaliştii de la Energia, odată cu revenirea la Tg-Jiu şi demararea pregătirii pentru sezonul viitor. Întorşi de pe litoral, acolo unde mai vechii jucători au făcut cunoştiinţă cu noile achiziţii din această vară, componenţii formaţiei Energia Pandurii Tg-Jiu aşteaptă acum să înceapă primele antrenamente de sală, dar şi cele legate de pregătirea fizică. Aflat la un nou început de drum cu Energia, tehnicianul Vasile Stângă se declară destul de optimist, dar şi „mult mai liniştit” în perspectiva noului sezon al Ligii Naţionale. După ce a reuşit să opereze nu mai puţin de şase transferuri în această vară, Stângă spune că vrea „mult mai multe” de la sezonul următor: „Acum sunt mult mai liniştit. Pot să spun cu adevărat că am o echipă echilibrată şi numeric, dar şi valoric. În această vară am reuşit să acoperim posturile deficitare şi să avem dubluri peste tot prin aceste şase achiziţii noi. Cei care au venit sunt jucători profesionişti, de certă valoare şi am reuşit să-i luăm şi liber de contract, deci nu am mai dat bani pe ei. De la poartă şi până la extremă avem „jucători”. Este normal să vrem mult mai multe de la sezonul viitor. Acum mai rămâne să omogenizăm lotul şi să ne ocupăm de pregătirea echipei pentru că ne aşteaptă un drum lung.”

Stângă şi-a „asigurat” echipă
Ultimul transfer operat de gruparea de handbal gorjeană Energia Pandurii Tg-Jiu s-a produs chiar zilele trecute. Postul de pivot, rămas descoperit după „epurările” de la sfârşitul campionatului trecut a fost acoperit acum, odată cu aducerea la Tg-Jiu a croatului Zvonimir Kapular, jucător de echipă naţională.    „Ne mai rămăsese postul de pivot neacoperit, acolo unde era doar Paul Giotoiu, care nu avea „concurenţă”. Însă, chiar zilele trecute am rezolvat şi această problemă odată cu transferul lui Zvonimir Kapular, care este un jucător foarte valoros, este cel de al doilea pivot al naţionalei Croaţiei. Pot să spun că am avut şi puţin noroc din nou pentru că l-am găsit liber de contract şi chiar îşi căuta echipă după ce avusese probleme cu formaţia sa de club. Ce să mai zic? Acum avem o concurenţă puternică şi pe acest pivot întrucât şi Giotoiu şi Kapular sunt doi oameni de Naţională”, spune Vasile Stângă. Zvonimir Kapular este al doilea pivot  al naţionalei Croaţiei, are 24 de ani, 1,96 înălţime, 102 kg şi a evoluat ultima oară pentru formaţia din ţara sa, RK Metkovic.

Un program „dificil”
Weekend-ul trecut, la sediul Federaţiei Române de Handbal a avut loc tragerea la sorţi a programului viitorului sezon al Ligii Naţionale. Sorţii au hărăzit însă, Energiei adversari dintre cei mai „incomozi”, aşa după cum apreciază chiar şi antrenorul formaţiei gorjene, Vasile Stângă. În ciuda programului foarte greu de debut de sezon, tehnicianul este de părere că Energia Pandurii va trebui să câştige toate meciurile de acasă, dar şi „anumite partide din deplasare”.  „Sezonul viitor va fi destul de dificil, dar şi echilibrat. Şi noi ne-am întărit, dar şi alte echipe. În ceea ce priveşte programul primei părţi a campionatului viitor pot să spun că este unul cu atât mai dificil pentru Energia. Avem adversari foarte incomozi încă din primele etape şi va trebui să câştigăm meciurile exact care trebuie pentru a spera la obiectivul propus. Nu avem în primul rând voie să pierdem nici un meci acasă şi pe deasupra să mai şi câştigăm anumite partide din deplasare. Eu vreau să fim surpriza campionatului viitor pentru că cel puţin din punctul de vedere al lotului stăm foarte bine, de data asta chiar avem potenţa necesară”, concluzionează antrenorul Energiei.