„Vrem să fim cât mai bine pregătiţi”

Loading

Fotbaliştii de la Pandurii au demarat cel mai important stagiu de pregătire din această vară. Un lot de 26 de jucători se află sub comanda lui Sorin Cârţu în Austria, acolo unde se desfăşoară cantonamentului centralizat al Pandurilor, bazat pe pregătire fizică şi tehnico-tactică. Înainte de a porni la drum, „Sorinaccio” şi-a transmis ultimele gânduri vis-a-vis de importanţa acestui stagiu de pregătire.

Pandurii vor trebui să „acumuleze” cât mai mult în cele 10 zile pe care le vor petrece în Austria
Pandurii vor trebui să „acumuleze” cât mai mult în cele 10 zile pe care le vor petrece în Austria

Cârţu and Co nu au avut deloc prea mult timp la dispoziţie să se reacomodeze cu atmosfera din vestiar pentru că, la doar două săptămâni de la reunirea lotului Pandurii au luat drumul „străinătăţii” pentru a aborda cel mai important stagiu de pregătire din această vară. Echipa gorjeană se află deja în Austria numărând 26 de jucători, componenţa lotului pe care Sorin Cârţu va conta în stagiul de pregătire centralizat fiind următoarea: Răzvan Stanca, Pedro Mingote şi Vladimir Livşit(portari)- Florin Popete, Alexandre Cardoso, Alin Chibulcutean, Adrian Rusu, Constantin Grecu, Novak Martinovic, Ionuţ Rada, Nenad Kutlacic(fundaşi)- Florin Stângă,  Alexandru Păcurar, Mădălin Murgan, Florin Hidişan, Mugurel Dedu, Adi Nalaţi, Tiago Tremonti, Ciprian Vasilache, Ionuţ Luţu, Marco Basara(mijlocaşi)- Cosmin Tilincă,  Milanco Raskovic, Jaka Stromajer, Bogdan Deaconu şi Ibon Perez Arrieta(atacanţi).

Jucători „încărcaţi”
Înainte de a demara „planul de bătaie” pentru noul sezon al Ligii I, antrenorul Pandurilor, Sorin Cârţu, pare să ştie foarte bine ce are de făcut. „Sorinaccio” speră în primul rând să regăseacă prospeţimea fizică pentru elevii săi după un campionat extrem de extenuant: „În primul rând va trebui să ne punem la punct cu pregătirea fizică pentru că nimeni nu poate să spună că la momentul ăsta echipa poate să joace un meci întreg la un anumit nivel, la capacitate maximă. Şi este şi normal, avem doar câteva zile de pregătire, jucătorii sunt încărcaţi din punct de vedere al efortului după ce au trecut printr-o perioadă grea.”

Cârţu vrea cât mai multe amicale
Un atu important pentru formaţia de fotbal gorjeană în stagiul de pregătire pe care îl efectuează în Austria îl reprezintă numărul partidelor amicale pe care Pandurii le vor juca. Tehnicianul Sorin Cârţu spune că va urmări în aceste teste de pregătire să aducă Pandurii la o formă cât mai bună de joc înaintea debutului de campionat pentru a fi sigur că va câştiga „ceva” puncte importante. „Şapte plus unul fac opt meciuri de pregătire. În general ca să ajungi la un nivel cât mai bun de pregătire îşi trebuie cam 10 jocuri, pe dar noi ne interesează să intrăm într-o formă fizică cât mai rapid. Vrem să fim cât mai bine pregătiţi în vederea primelor 5-6 etape de campionat, atunci când ne dorim să acumulăm cât mai multe puncte”, spune Cârţu.

Un început de campionat „echilibrat”
Chiar dacă se află abia la debutul perioadei de pregătire cu Pandurii, antrenorul Sorin Cârţu se gândeşte deja de viitorul sezon al Ligii I. „Sorinaccio” crede că prima parte a turului va fi una destul de echilibrată, în ciuda faptului că Pandurii vor întâlni nu mai puţin de 3 proaspăt promovate în primele cinci etape de campionat. „Consider că începutul de campionat este unul echilibrat. Pentru că nu poţi să şti cum va arăta meciul cu Vaslui, o echipă care joacă în Europa League, cum va arăta Craiova, iar apoi jocul din etapa a şasea cu CFR Cluj. Iar faptul că jucăm cu nişte echipe proaspăt promovate nu trebuie să ne gândim că acele meciuri sunt şi tranşate. Pentru că cea ce s-a întâmplat în prima repriză cu Internaţional Piteşti se poate întâmpla foarte uşor şi într-un meci oficial. Orice este posibil, nimeni nu cedează deliberat pentru că altfel nu veneau în prima divizie. Toate echipele vin să joace. Anumiţi jucători poate simt o anumită frustrare şi vin să arate că au valoare”, crede antrenorul Pandurilor.

Până acum, trei din trei!
Intraţi deja în linie dreaptă cu pregătirea pentru noul sezon al Ligi I, Pandurii au ajuns la cea de a treia victorie în „amicalele” desfăşurate în această vară. Ultimul succes din cadrul testelor amicale a fost însă şi primul obţinut în Austria, acolo unde Cârţu and Co îşi desfăşoară doar de câteva zile stagiul de pregătire centralizat. Având ca adversară echipa a doua a formaţiei de primă ligă Austria Karnten, Pandurii s-au impus duminică seară cu scorul de 5-1, pe un teren situat la circa 35 de kilometri de locul de cantonament al gorjenilor. Golurile „pandurilor” au fost marcate de Raskovic(min.12), Stromajer(26), Stângă(35), Arrieta(55) şi Nalaţi(min.65) din penalty. Antrenorul Sorin Cârţu a folosit două echipe distincte în cele două părţi ale întâlniri cu Austria Karnten : Stanca – Popete, Chibulcutean, Martinovic, Grecu – Hidişan, Stângă, Păcurar, Vasilache – Stromajer, Raskovic(repriza I), Livşit – Rusu, Kutlacic, Rada, Cardoso – Basara, Nalaţi, Murgan, Luţu – Arrieta, Ribic(repriza a II-a). Tot pe parcursul părţii secunde a mai fost trimis în terenul de joc şi Dedu în locul lui Basara, accidentat. Nu au evoluat în acest meci Tilincă, Tremonti, Diaconu şi Mingote.