Un nou început pentru Energia

Formaţia de handbal Energia Pandurii Tg-Jiu pare să-şi fi regăsit forţa de altădată arătată în Liga Naţională ani de-a rândul. După ce formaţia antrenată de Vasile Stângă a înregistrat cea de-a doua victorie succesivă din acest retur de campionat, impunându-se şi în faţa mult mai titratei UCM Reşiţa, principalii responsabili ai Energiei speră acum, într-un nou început.

Pe feţele celor de la Energia a revenit zâmbetul
Pe feţele celor de la Energia a revenit zâmbetul

După o primă parte de sezon destul de modestă, formaţia gorjeană de Ligă Naţională are acum, un debut de retur peste aşteptări şi asta în urma celor două succese consecutive obţinute în ,,oficialele” din 2009. Ultima victorie a elevilor lui Vasile Stângă a venit însă, chiar în faţa actualei deţinătoare a Cupei Chalange, UCM Reşiţa, formaţie pe care Energia a reuşit s-o surclaseze la o diferenţă de numai puţin de 5 goluri: 30 – 25, reaprinzând astfel, speranţele pentru un retur ,,revanşă”. Aşa cum era de aşteptat, după ultimele rezultate, dar mai ales după victoria cu UCM Reşiţa, cel mai fericit om din tabăra Energiei se declară chiar antrenorul Vasile Stângă. ,,Principalul” Pandurilor mărturiseşte că în echipa sa a revenit liniştea: „Nu mai avem nici noi o tensiune atît de mare. Dar, într-un fel,  rezultatul acesta ne obligă pe noi să continuăm în acelaşi fel pentru că toate echipele care vor veni la Târgu Jiu or să se teamă de noi şi vor juca alfel. Chiar şi echipele cu care jucăm în deplasare se tem acum de noi şi nu vom avea meci uşor la Dinamo acum.”
Vasile Stângă încearcă să explice cam care este secretul ,,schimbării la faţă” a echipei sale, după ce a asistat, la meciul cu UCM Reşiţa, la cel mai bun joc de când este pe banca Energiei.
„Dacă ne apărăm bine şi poarta ne ţine nu avem nici o problemă. Eu le-am şi spus băieţilor că suntem mai bine pregătiţi fizic decât mulţi dintre adversarii noştri şi că avem putere mai mare să mergem peste ei. Şi s-a văzut şi la Reşiţa, care merge pe anumiţi jucători, pe Pârâianu, care e jucător mare într-adevăr, dar nu poate să reziste un meci de 60 de minute. Şi nici Butulija, care în prima repriză ne-a făcut probleme mari de tot, dar a doua repriză s-a văzut că a căzut fizic. Jocul cu Reşiţa a fost cel mai bun meci al meu de când sunt la Energia, având în vedere şi adversarul. Nu ştiu dacă Energia a înviat acum, dar băieţii au altă mentalitate şi joacă aşa cum trebuie să joace acasă orice echipă, cu ambiţie şi personalitate! Nu a fost o surpriză că am bătut Reşiţa, eu le-am şi spus băieţilor să-şi lase morcovii la hotel. Le-am spus că nu îmi e frică de Reşiţa şi nici lor nu trebuie să le fie. Acum suntem în grafic. Aşa cum am spus, trebuie să câştigăm toate meciurile de acasă şi vom fi în grafic, dar trebuie să mai ciugulim ce mai e de ciugulit pe afară”, concluzionează antrenorul de la Energia Pandurii Tg-Jiu, Vasile Stângă.