Iordache is back!

Răsturnare spectaculoasă de situaţie în cazul Ilie Iordache, cel puţin până la ,,noi ordine”. În ciuda ultimelor evenimente derulate zilele trecute şi care îl dădeau pe mijlocaş ca fiind o pierdere sigură pentru Pandurii în această iarnă, Iordache a fost reprimit de marţi, la formaţia de fotbal gorjeană.

Până la „noi ordine”  Iordache e tot la Pandurii...
Până la „noi ordine” Iordache e tot la Pandurii...

Când eşti mai sigur de ceva, exact atunci se întâmplă surpriza! Mai ales dacă e vorba de sport, sau mai nou, despre Pandurii Tg-Jiu… Ori, cam aşa am putea caracteriza ultimele evenimente petrecute la gruparea de fotbal gorjeană şi în care, în centrul atenţiei s-a aflat mijlocaşul Ilie Iordache. După ce a  fost scos pe uşa din dos de la Pandurii, pentru ca ulterior să fie trimis la echipa de Liga a IV-a, Ralbex Turcineşti, Iordache s-a întors la Tg-Jiu sub comanda lui Sorin Cârţu. Conform declaraţiilor jucătorului, acesta se pare că a căzut ,,la pace” cu oficialii gorjeni după scandalul izbucnit între Pandurii şi Dinamo şi s-a prezentat încă de marţi la antrenamentele trupei lui Cârţu. Ilie Iordache spune că a fost anunţat chiar de către preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu: „Am discutat cu domnul preşedinte Condescu şi mi-a spus să vin la antrenamentele echipei. Eu mă voi prezenta de astăzi după amiază la antrenamentele Pandurilor de la Târgu Jiu şi sper să se rezolve toate problemele. Nu ştiu ce să zic, nu cred că sunt o victimă colaterală în discuţiile dintre Pandurii şi Dinamo.”

Se aşteaptă şi revenirea lui Vranjkovic?
După scandalul izbucnit între clubul Pandurii Tg-Jiu şi Dinamo Bucureşti, preşedintele grupării oltene, Marin Condescu, susţine că, dacă jucătorul bosniac Vojislav Vranjkovic nu se prezintă începând din această săptămână la Târgu Jiu la antrenamentele echipei Pandurii, clubul din Târgu Jiu se va adresa Comisiei pentru Statutul Jucătorului.
„În cazul în care Vranjkovic nu se va prezenta la antrenamentele echipei Pandurii, miercuri (n.r.-25.02.2009), clubul Pandurii Târgu Jiu va depune un memoriu la Comisia pentru Statutul Jucătorului deoarece Dinamo nu şi-a respectat clauza din contract şi nu poate face dovada plăţii”, declară Condescu.
Declaraţia lui Marin Condescu vine după ce clubul gorjean a trimis încă de luni dimineaţă o adresă oficială clubului Dinamo Bucureşti, prin care solicită ca Vranjkovic să se prezinte începând de marţi, 24 februarie, la antrenamentele echipei Pandurii. Preşedintele Pandurilor explică că acest demers se bazează pe o prevedere din anexa nr. 1 a contractului original de transfer încheiat între cele două cluburi: „Vă solicităm ca, în conformitate cu art. 4.2. din

Vranjkovic (dreapta) are totuşi puţine şanse de a ajunge la Pandurii.
Vranjkovic (dreapta) are totuşi puţine şanse de a ajunge la Pandurii.

anexa nr.1 la acordul de transfer al jucătorului profesionist de fotbal Vranjkovic Vojislav, din 10.01.2007, înregistrat la Liga Profesionistă de Fotbal, începând cu data de 24.02.2009 jucătorul să se prezinte la antrenamentele echipei de seniori a C.S. Pandurii Lignitul Tg-Jiu. Deoarece , S.C. Dinamo 1948 SA Bucureşti nu poate face dovada plăţii ultimei rate prevăzute în acordul de transfer scadentă la 12.05.2007, în valoare de 100.000 $ şi recunoscută în dosarul de licenţiere depus de clubul dumneavoastră la FRF, şi având în vedere prevederile art. 4.2. din anexa nr 1: “Nerespectarea termenelor pentru fiecare din tranşele convenite atrage rezilierea de plin drept a contractului, fără îndeplinirea vreunei formalităţi”, vă solicităm punerea la dispoziţia C.S. Pandurii Lignitul Tg-Jiu a jucătorului Vranjkovic Vojislav începând cu data de 24.02.2009. Menţionăm că în caz contrar ne vom adresa comisiilor de specialitate ale F.R.F.”
Vojislav Vranjkovic a fost transferat în urmă cu două sezoane de la Pandurii Tg-Jiu la Dinamo Bucureşti, clubul din Ştefan Cel Mare neachitând datoria financiară către formaţia gorjeană prevăzută în contract.

Suntem în continuare pentru găsirea unei soluţii pe cale negociată. Noi credem că toate aceste documente sunt de partea noastră şi credem că atât Federaţia cât şi Liga vor lua cea mai înţeleaptă decizie şi vom fi programaţi să jucăm în prima etapă cu Dinamo, urmând ca în cadrul Comisiilor să se soluţioneze pe cale sportivă acest diferend dintre Pandurii şi Dinamo. Nu vom plăti nici un ban din negocierile pe care le-am purtat pentru transferul lui Iordache cu riscul de a nu fi programaţi în prima etapă. Iar dacă Liga şi Federaţia, au luat o decizie pe nişte documente pe care noi nu ni le-am însuşit, nu ne va da dreptate, ne vom adresa la forul european, la UEFA, în acest caz.”
Marin Condescu, preşedinte Pandurii Tg-Jiu

Verdict amânat…
Comisia pentru Statutul Jucătorului a luat din nou chiar marţi în discuţie cazul Ilie Iordache pe baza ultimelor documente depuse la dosar de clubul Pandurii Tg-Jiu. Noile documente au fost analizate de membrii respectivei comisii, iar părţile au fost audiate încă o dată. Conform ultimelor informaţii furnizate de secretarul general al grupării gorjene, Daniel Băloi, în această miercuri de la ora 12:00 se va pronunţa verdictul în cazul Iordache. Printr-un fax primit marţi 24.02.2009, conducerea clubului Pandurii a fost informată să fie prezentă miercuri 25.02.2009, de la ora 12:00, la sediul Federaţiei Române de Fotbal.