Un nou eşec pentru Pandurii Târgu Jiu: redebut cu stângul

Redebutul oficial al lui Sorin Cârţu pe banca tehnică a Pandurilor a coincis din păcate cu o nouă înfrângere pentru gruparea de fotbal gorjeană. Deşi jocul Pandurilor a arătat un oarecare progres faţă de ultimele etape de campionat, Cârţu and Co au fost învinşi pe terenul liderului Ligii I, CFR Cluj. În urma înfrângerii la limită din runda a VI-a a returului, Pandurii Tg-Jiu au „căzut” pe ultimul loc retrogradabil.

Chiar dacă odată cu revenirea lui Sorin Carţu, Pandurii au arătat ceva în joc, ultima partida, cu CFR Cluj, a demonstrat că echipa gorjeană mai are mult... pana departe. Deocamdata, aproape este doar...Liga a II-a!

Din păcate, ambiţia şi dorinţa nu sunt de ajuns pentru a câştiga. Şi nici măcar pentru a remiza… Ori cam aşa am putea caracteriza ultima dispută a fotbaliştilor de la Pandurii la capătul căreia echipa gorjeană cu Sorinaccio din nou la „timonă” s-a înclinat la limită în deplasarea cu liderul CFR Cluj. Fluierul de final avea să consemneze totuşi, o victorie meritată a CFR-ului în faţa Pandurilor, direct proporţională cu obiectivele total diferite ale celor două echipe. Formaţia ardeleană şi-a păstrat fotoliul de lider, în vreme ce Pandurii au „căzut” pe un loc retrogradabil.

Doar Stanca…
La finalul meciului de la Cluj, antrenorul Sorin Cârţu a părut uşor dezamăgit de aceste ultim rezultat al Pandurilor, mai ales că înfrângerea a coincis cu revenirea sa pe banca tehnică a grupării gorjene. Sorinaccio a recunoscut că Pandurii au arătat două feţe total diferite în partida cu CFR: „Din păcate, reînceperea unei experienţe la Pandurii nu a coincis cu ceea ce mi-aş fi dorit eu. Am fost învinşi de o echipă care, în prima parte a jocului mi s-a părut a fi foarte motivată şi determinată şi care ne-a supus la o presiune ce i-am făcut faţă cu greu. Numai intervenţiile bune ale lui Stanca nu a făcut ca CFR să aibă un avantaj din primele momente. Paradoxal, după ce am primit gol, am avut o evoluţie mai bună. De atunci, în marea parte a meciului am avut consistenţă în ceea ce am jucat, am supus echipa adversă la un anumit stres şi emoţie pentru că am avut şi noi câteva situaţii de a marca, sigur nu atât de clare ca şi CFR-ul.” Deşi a recunoscut că victoria CFR-ului din faţa Pandurilor este una meritată, Sorin Cârţu a ţinut să trimită câteva „săgeţi otrăvite” către arbitrul întâlnirii din „Gruia”, Marian Balaci. „Nu vreau să spun că din cauza arbitrajului am pierdut acest meci, dar au fost câteva decizii care ne-au dezavantajat. Şi aici mă gândesc la cotul pe care l-a recepţionat Thiago şi care era de „roşu” clar şi nicidecul doar de galben aşa cum s-a dat, dar şi la faza premergătoare cornerului din care am primit golul, când trebuia să fie fault la portar. Şi a mai fost şi un al doilea galben pe care putea să il dea lui Bud în momentul în care a tras după fluierul arbitrului. La fel s-a întâmplat şi pentru Pandurii în meciul de la Braşov, când Grecu a fost eliminat pentru al doilea galben. Nu vreau să caut scuze, dar arbitrii nu trebuie să mai încline balanţa pentru o echipă sau alta pentru că mai sunt 11 etape extrem de incinse din acest sezon.”, a precizat Cârţu.

Vineri, cu Steaua
Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit împreună cu televiziunile programul  următoarelor două etape din campionatul Ligii I. În cadrul etapei a XXIV-a, Pandurii vor juca pe teren propriu cu Steaua Bucureşti, partidă ce se va disputa la Târgu Jiu vineri, 26 martie, cu începere de la ora 20:30, această întâlnire urmând a fi transmisă în direct de postul de televiziune Antena 1. Şi în etapa următoare, trupa lui Sorin Cârţu va juca tot vineri (2 aprilie), pe terenul formaţiei Oţelul Galaţi, în cadrul rundei cu numărul 25 şi care va fi transmis în direct, de la ora 14:00, de GSP TV.

Situaţia noastră rămâne în continuare dificilă şi mai ales după această înfrângere este şi mai grea. Sper ca în săptămâna ce urmează să analizăm bine ce am făcut bine şi ce am făcut rău. Vom încerca să mai facem ceva în plus, să mai adăugăm ceva la prospeţimea de joc faţă de ultimul joc. Pentru că dacă ai această prospeţime şi lucididate mai ales pe final de joc înseamnă că ai şi o condiţie fizică bună. Faptul că am avut şi momente bune de joc în meciul cu CFR îmi dau speranţe că mai avem şanse să ne îndeplinim obiectivul în cele 11 etape care au mai rămas de disputat din acest campionat.
Sorin Cârţu, antrenor Pandurii Târgu-Jiu