Un gorjean în conducerea singurei universităţi româneşti recunoscută internaţional

Loading

Octavian Mădălin Bunoiu este unul din prorectorii UVT
Octavian Mădălin Bunoiu este unul din prorectorii UVT

O singură universitate din România a ajuns în top 200 al celor mai bune specializări din lume, potrivit Clasamentului Internaţional al Universităţilor pe Specializări – QS World University Rankings by Subject 2014. Este vorba despre Universitatea de Vest din Timişoara, care performează în specializarea Limbi Moderne. Ştirea estte importantă şi pentru gorjeni, în conducerea acestei instituţii de învăţământ superior se află şi un conjudeţean, prorectorul Octavian Mădălin Bunoiu.
Ediţia 2014 a Clasamentului Internaţional al Universităţilor pe Specializări realizat de QS  a analizat aproape 3.000 de universităţi şi a inclus în clasament 689 de instituţii de învăţământ superior. Alte universitati din România care au fost analizate, însă care nu au intrat în top 200 sunt următoarele:
Universitatea din Bucureşti: clasată  în intervalul 251-300 pe domeniul Limbi Moderne / pe locurile 301-400 in domeniul Matematică / si pe locurile 301-400 in domeniul Fizică  şi Astronomie; Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi: clasată în intervalul 251-300 pe domeniul Limbi Moderne; Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca: clasata in intervalul 301-400 pe domeniul Limbi Moderne / clasata pe locurile 251-300 în domeniul Matematică.
Reprezentanţii QS Quacquarelli Symonds au declarat pentru  presă  că, pentru a fi analizate în acest studiu, universităţile româneşti nu trebuie să se înscrie, ci să fie menţionate de către cadrele universitare şi de către angajatorii cărora li se administrează o serie de sondaje de opinie cu privire la reputaţia universităţilor din lume. În momentul în care numărul referirilor la o universitate creşte, aceasta este analizată automat.
Ungaria are 5 universităţi în top 200, Polonia – 3 universităţi, iar Rusia are 2. La o privire de ansamblu, ţările din Europa de Est intră în acest top cu performanţele pe care le înregistrează în domeniile limbi moderne, inginerie şi ştiinţe naturale, însă sunt aproape absenţe in ce privește ştiințele sociale și management, spun realizatorii studiului.
Remarcăm că la Universitatea de Vest din Timişoara, gorjeanul Mădălin Bunoiu  ocupă funcţia de prorector, parte a unei echipe de conducere foarte performante.