Un cămin pentru primul căţel

În urma apelului lansat în paginile noastre de Asociaţia PRO VERTICAL, primul căţel oferit spre adopţie şi-a găsit stăpân, în mai puţin de trei săptămâni. El a fost primit cu căldură de o familie din Bumbeşti Jiu, integrându-se perfect din prima zi.

bianca2Bianca e o femelă în vârstă de două luni şi a fost găsită abandonată pe o stradă din Târgu Jiu, bolnavă, nemâncată şi tremurând de frig. Ea a fost luată acasă de unul dintre voluntarii asociaţiei PRO VERTICAL, după care au fost demarate activităţile specifice. Căţeluşa a fost dusă la medic, unde a fost perfuzată, deparazitată şi vaccinată, i s-a întocmit carnetul de sănătate, după care a fost protagonista unei adevărate şedinţe foto. Se vede treaba că micuţa a pozat ca o profesionistă, pentru că fotografia apărută la apelul din săptămânalul nostru a muiat inima unor iubitori de animale. Mona Şolea, din Bumbeşti Jiu, sat Pleşa, n-a rezistat şi a pus mâna pe telefon, deşi mai are acasă câini şi pisici: ”Când am văzut în ziar fotografia căţeluşei, când i-am văzut ochişorii care parcă te implorau să o iei acasă, n-am mai putut să stau. La noi va avea tot ce îi trebuie şi va fi iubită, pentru că noi ţinem foarte mult la animale.”

Câinii simt oamenii buni
Deşi Bianca a fost mai întâi speriată, pentru că fusese scoasă din mediul în care începuse să se obişnuiască, cum a intrat în noul ei cămin s-a lipit de ai casei. Prima dată s-a dus să facă cunoştinţă cu Ana-Maria Denisa, fetiţa familiei Şolea, după care s-a jucat cu o altă căţeluşă a casei, „a pupat-o” pe stăpână şi s-a tolănit lângă ea pe fotoliu, de parcă ar locui acolo de când lumea. Deşi începuse să se ataşeze de ea şi credea că-i va fi foarte greu să o dea, Irina Fumărel, tânăra care a găsit-o pe Bianca pe stradă şi s-a ocupat de ea de când a adus-o la asociaţie până în momentul dării ei spre

Căţeluşa s-a tolănit comod pe fotoliu, de parcă era acolo de când lumea
Căţeluşa s-a tolănit comod pe fotoliu, de parcă era acolo de când lumea

adopţie, spune că nu are nici cea mai mică strângere de inimă, pentru că din comportamentul căţeluşei îşi dă seama că şi-a găsit stăpânii: „Am urmărit-o pe Bianca din primul moment când a luat contact cu familia care a adoptat-o şi sunt sigură că va fi fericită. Mi-a fost teamă că va fi speriată, credeam că nu voi putea să o las şi să plec, dar când am ieşit pe uşă era deja la ea acasă.”
Această acţiune a avut drept scop, pe lângă găsirea unui stăpân pentru un câine abandonat, educarea populaţiei, prin puterea exemplului, pentru respectarea drepturilor animalelor. Pentru că acestea, nu de puţine ori, o dată lăsate abandonate pun în pericol viaţa oamenilor.