„Tudor Arghezi, poetul și apicultorul”

Loading

Gândită ca o manifestare care să readucă în atenția publicului relația om-natură, ”Tudor Arghezi-poetul și apicultorul” este o sărbătoare a spiritului și deopotrivă o odă adusă albinăritului și albinei. Și cine putea să fie cel mai bun amfitrion al acestei manifestări dacă nu dascălul și muzeograful Albinel Firescu.

manifestare-tudor-argheziGăzduită de Muzeul ”Tudor Arghezi” de la Tg-Cărbunești, manifestarea a ajuns la ediția a doua în organizarea Muzeului Județean ”Alexandru Ștefulescu”, Consiliului Județean Gorj, Primăriei și Consiliului Local Târgu-Cărbunești. Așa cum avea să remarce coordonatorul manifestărilor, dr. Albinel Firescu, vorbim de ”o manifestare gândită să readucă în atenția publicului relația om-natură. Poetul, scriitorul în genere, fire sensibilă și meditativă, beneficiază de o înțelegere aparte a sferei conjuncturale care îl predispune spre creație. Sursele de inspirație oferite de natură sunt infinite. Astfel, se explică permanenta căutare de liniște a scriitorilor, de fapt un refugiu în absolut.”
La Tg-Cărbunești au venit pentru această manifestare: scriitorul și publicistul Ion Groșan, profesorul și publicistul Zenovie Cârlugea, scriitorii Spiridon Popescu, George Drăghescu, Florian Saioc, Dumitru Dănău, Grigore Haidău, Zoia Elena Deju, Ion Popescu Brădiceni dar și publiciștii Titus Stoichițoiu și Cornel Șomâcu. Au participat elevi ai Școlii Gimnaziale ”George Uscătescu” dar și primarul localității, Mihai Mazilu.
Cu acest prilej a fost lansat primul număr al revistei ”Albinușa”, o interesantă publicație de cultură având ca pretext APICULTURA.