Trei elevi de la CEVM la Bruxelles în martie

Cristian Pârvulescu s-a întâlnit cu elevii de la CEVM
Cristian Pârvulescu s-a întâlnit cu elevii de la CEVM

Trei elevi ai Colegiului Economic ”Virgil Madgearu” (CEVM) din Târgu-Jiu vor reprezenta România la Bruxelles în cadrul proiectului „Europa ta, părerea ta” (Your Europe, YourSay – YEYS). „Europa ta, părerea ta” este o reuniune la care participă tineri europeni din 33 de școli din UE și țările candidate pentru a dezbate viitorul Europei, și care va avea loc la sediul CESE, la Bruxelles, în perioada 30 – 31 martie 2017. Profesorul Cristian Pârvulescu, președinte PRODEMOCRAȚIA și membru al Comitetului Economic și Social European, a vizitat CEVM pentru o sesiune de pregătire cu echipajul liceului care va merge la Bruxelles.
A fost sărbătoare la jumătatea acestei săptămâni când elevii CEVM din Târgu-Jiu au primit vizita profesorului Cristian Pârvulescu, membru al Comitetului Economic și Social European. Cunoscută personalitate a vieții publice, Cristian Pârvulescu este din 2007 membru al Grupului „Activități diverse” (Grupul III) al CESE. Motivul vizitei, trei elevi ai CEVM vor reprezenta ţara noastră la Bruxelles, unde se vor reuni cu elevi din toate ţările membre UE.
CEVM este unul dintre cele 33 de licee selectate din cele peste 680 de candidaturi depuse, atât din cele 28 de state membre ale UE, cât și din 5 țări candidate (Albania, Turcia, Muntenegru, Serbia și fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei), în programul „Europa ta, părerea ta” (Your Europe, YourSay – YEYS). Elevii vor avea posibilitatea de a prezenta membrilor CESE recomandările lor privind viitorul Europei. La sfârșitul acestui eveniment de două zile, toți elevii vor vota pentru cele trei propuneri pe care le consideră a fi cele mai eficace pentru a schimba viitorul Europei.
Elevii Daniela Andrei, Rafael Bunea și Mădălin Țucă vor fi însoțiți la Bruxelles de profesoara Mihaela Ioniță Niculescu. Vizita la sediul CESE din Bruxelles va avea loc în perioada 30-31 martie 2017. Cristian Pîrvulescu, membru al Comitetului Economic și Social European, a organizat o dezbatere privind problemele actuale ale UE și a asigurat o sesiune de pregătire pentru echipa colegiului la programul „Europa ta, părerea ta” (Your Europe, YourSay – YEYS). „Europa ta, părerea ta” este o reuniune la care participă tineri europeni din 33 de școli din UE și țările candidate pentru a dezbate viitorul Europei.