Topul liceelor gorjene: CNSH, CNET și CN ”George Coșbuc” Motru

Absolvenţii de clasa a VIII-a au fost repartizaţi la liceele la care s-au înscris, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile acestora. 35 de elevi din Gorj vor afla în 22 iulie a.c. unde vor învăţa în clasa a IX-a. CNTV nu se află în top 10 al mediilor pe profil în 2011.

Majoritatea elevilor de clasa a VIII-a din Gorj au fost admişi la liceu
Majoritatea elevilor de clasa a VIII-a din Gorj au fost admişi la liceu

Atât de aşteptata admitere în liceu s-a desfăşurat în 12 iulie 2011 conform programării. Doar 35 de elevi  nu au reuşit să obţină un loc la liceu şi îşi vor încerca şansa în 22 iulie 2011. În acest an cele mai căutate profile s-au dovedit Matematica – Informatica, Ştiinţe ale naturii şi Filologie. Colegiul Naţional ”Tudor Vladimirescu” se află într-o situaţie paradoxală, a avut la admitere singurul elev din Gorj cu media 10.00 dar ultima medie de intrare la toate profilele scoate acest liceu în afara topului de 10. În liceele Gorjului există peste 350 de locuri libere.

CNET, CNSH, CN ”George Coşbuc”…
Dacă privim topul admiterii în liceu vedem că şi la intrarea în clasa a IX-a şi la Bacalaureat avem acelaşi lider, Colegiul Naţional ”Ecaterina Teodoroiu”. Astfel, la acest liceu au intrat 60 de elevi la profilul Ştiinţele Naturii, ultima medie 9.04(locul II în top), 30 de elevi la Filologie, ultima medie 8,92(locul III în top) şi 150 de elevi la Matematică – Informatică, ultima medie 8.81(locul V în top). Locul II în clasamentul admiterii a fost adjudecat de Colegiul Naţional ”Spiru Haret” care a avut 30 de elevi admişi la Matematică –Informatică (Bilingv), ultima medie 9.30(locul I în top), 60 de elevi la Filologie, ultima medie de admitere 8.72(locul VII în top), 30 de elevi la Matematică – Informatică, ultima medie 8,68(locul VIII în top), 60 de elevi la Ştiinţele Naturii, ultima medie 8,61(locul IX în top). O clasare absolut meritorie are Colegiul Naţional ”George Coşbuc” Motru: profilul Ştiinţe ale Naturii, ultima medie 8,84(locul IV în top), profilul Filologie, ultima medie 8,77(locul VI în top) şi profilul Ştiinţe Sociale, ultima medie 8,57(locul X în top).

Peste 350 de locuri libere
După prima repartizare computerizată din acest an au rămas foarte multe locuri libere la licee. Amintim pe cele din Târgu-Jiu: Grup Şcolar Energetic-36 locuri, Colegiul Tehnic ”Henri Coandă”-57 locuri, Grup Şcolar Bârseşti-44 locuri, Grup Şcolar de Transporturi Auto ”Traian Vuia”-66 locuri, Colegiul Tehnic ”Ion Mincu”-31 locuri şi Colegiul Tehnic Nr 2-12 locuri.
Următorul pas pe care trebuie să îl facă elevii admişi este înscrierea la liceu, în perioada 15-25 iulie. Cine nu îşi depune actele pentru înscriere în acest interval este considerat retras de pe locul pe care îl ocupase, iar repartizarea se va face ulterior, după stabilirea locurilor rămase libere.