Toate activitățile din școli suspendate până la finalul crizei

 1,473 total views

Ministerul Educației și Cercetării  modifică toate calendarele gradațiilor de merit, mișcării de personal și simulărilor, din cauza coronavirusului. Practic, în perioada de suspendare a cursurilor nu se vor petrece nici un fel de activități de acest gen în școli, cadrele didactice nu vor fi chemate pentru ședințe ale Consiliilor Profesorale și de Administrație.

“Având în vedere decizia Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) privind suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ preuniversitar începând cu data de 11 martie 2020 până la data de 22 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri în funcție de evoluția situației, se modifică toate calendarele metodologiilor în vigoare, care implică activitatea din învățământul preuniversitar”, a hotărât ministrul Monica Anisie.

“După reluarea cursurilor se vor transmite noile calendare specifice tuturor activităților care ar fi trebuit să se desfășoare în această perioadă“, a hotărât Ministerul Educației. Adresa oficială a fost primită de ISJ Gorj de la MEC și trimisă în toate școlile din județ.

Printre activitățile care trebuiau să se desfășoare în această perioadă erau și cele privind  metodologia privind concursul acordării gradațiilor de merit, care necesita convocarea consiliilor profesorale, a consiliilor de administrație. Un număr important de cadre didactice ar fi trebuit să se întâlnească în aceeași sală pentru a lua niște decizii și a analiza niște dosare. Sunt astfel amânate  calendarul gradațiilor de merit, mișcarea de personal și alte activități care implică convocarea Consiliilor de Administrație și Consiliilor Profesorale. Activitatea la nivelul unităților de învățământ trebuie să se reducă la minimul posibil și să limiteze cât mai mult contactul cu alte persoane din afara unității de învățământ.