Titularizare 2010: În Gorj se anunţă o concurenţă record pentru un post de cadru didactic

Loading

În 14 iulie 2010 se va desfăşura la nivelul ţării  concursul  de titularizare şi de suplinire în învăţământ. La acest moment, în perioada 14-25 iunie 2010, se fac înscrieri pentru acest examen la nivelul judeţului Gorj, în două locaţii Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” şi Şcoala Generală „Gheorghe Tătărescu” din Târgu-Jiu. Există doar 47 de posturi titularizabile în învăţământul gorjean şi se aşteaptă înscrieri de peste 1000 de candidaţi. Candidaţii care doresc obţinerea unui post de profesor titular la disciplina Limba Română trebuie să aştepte anii viitori, în 2010 nu există nici o variantă titularizabilă.

CNTV găzduieste si în acest an înscrierile si examenul de titularizare pentru mai multe discipline
CNTV găzduieste si în acest an înscrierile si examenul de titularizare pentru mai multe discipline

Dacă în anii trecuţi existau sute de posturi scoase la concurs în învăţământul gorjean, restructurarea reţelei şcolare ca urmare a reducerii efectivelor de elevi a coborât această cifră la proporţii foarte reduse. Cadrele didactice din Gorj care nu au obţinut titularizarea în învăţământ în anii trecuţi sau tinerii absolvenţi de facultate vor concura în această vară pentru doar 47 de posturi titularizabile. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj mai pune la bătaie alte câteva sute de posturi pentru suplinire, media de la examenul naţional fiind decisivă din acest punct de vedere. Reprezentanţii I.S.J. Gorj se aşteaptă la o concurenţă mare pentru posturile oferite şi ca urmare a faptului că în anul următor ar putea interveni schimbări legislative majore care duc acest concurs la nivel de şcoală cu toate plusurile şi minusurile presupuse.

Posturi puţine, viabilitate incertă
Existenţa unui număr redus de posturi scoase la concurs în învăţământul gorjean poate surprinde doar la prima vedere. În primul rând efectivele şcolare sunt într-o continuă scădere în ultimii ani şi implicit posturile şcolare. În al doilea rând contează extrem de mult şi ceea ce se va întâmpla în învăţământul românesc în următorii ani. Profesorul Vasile Mija, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj, spune referitor la această problemă: „Pentru ca un post didactic să fie scos la concursul de titularizare trebuie să aibă o viabilitate de patru ani, ori tocmai aici e marea problemă. Legislaţia nouă care se pregăteşte în învăţământ se bazează pe un alt plan cadru cu reduceri de ore, în aceste condiţii e foarte greu să ai posturi cu asemenea viabilitate.  Dacă mai luăm în consideraţie faptul că majoritatea posturilor din învăţământ se rezolvă în alte etape ale Mişcării Personalului Didactic, avem o explicaţie de ce avem foarte puţine sau nu avem deloc posturi la titularizare pe anumite discipline”.
În primele zile ale perioadei de înscriere la examenul de titularizare foarte mulţi tineri, în primii ani de activitate sau proaspăt absolvenţi, s-au înscris pentru acest examen. Cu toate acestea, majoritatea nu sunt deloc optimişti pentru obţinerea unui post titularizabil. Profesoara Manuela P. ne oferă o explicaţie foarte interesantă: „Nu vă amăgiţi că sunt mulţi înscrişi la acest examen, majoritatea au nevoie de o notă de trecere pentru suplinire. Credinţa mea este că posturile pot fi aranjate dar nu am găsit niciodată modalitatea să o fac, am însă alte nemulţumiri, chiar şi aceste posturi puţine sunt scoase la Cuca Măcăii pentru a nu se duce nimeni. Posturile bune se scot la restrângere sau pretransfer unde pe baza de hârtii ajung unii titulari în mijlocul Târgului. Altele sunt ascunse de directori pentru pile. Nu e normal ca în ultimii ani să nu avem nici un post titularizabil în liceele de tradiţie care să fie scos la concursul adevărat, ci doar promovări pe bază de hârtii.”

Candidaţi fără post la titularizare
Titularizarea din acest an la Gorj nu oferă nici un post pentru disciplinele Geografie şi Limba Română. Dacă planul cadru restructurat anunţat de Ministerul Educaţiei în noua lege râmâne valabil, situaţia se va păstra şi în anii viitori. Există doar câte un post la titularizare pentru disciplinele Matematică şi Istorie, prima cu o concurenţă acerbă în fiecare an. La învăţământul preşcolar în acest an sunt scoase la concurs 5 posturi titularizabile în timp ce la învăţământul primar a rămas doar unul. Au motive să se înscrie la concurs cei care au specializările Limba Engleză-5 locuri la concurs, Limba Franceză-3 locuri, Educaţie fizică-3 locuri şi Informatică-1 post. Desigur, există şi alte posturi scoase la concurs cum ar fi la disciplinele economice cu 2 posturi, la muzică instrumentală sunt puse la dispoziţie cinci posturi,  la educaţie muzicală trei, la profesor documentarist două, iar la pictură două posturi, dar acestea au o arie de aplicativitate mai redusă.
Aşa cum subliniam, cererile de înscriere ale candidaţilor la concursul de ocupare a catedrelor vacante se vor înregistra în perioada 14-25 iunie 2010. Desfăşurarea concursului va avea loc pe 14 iulie, urmând ca rezultatele să fie afişate pe 16 iulie. În funcţie de numărul candidaţilor înscrişi, este posibil să fie arondată şi o a treia locaţie pe lângă CNTV şi Şc. Gen. “Gheorghe Tătărescu” pentru concursul de titularizare.

3 Comments on “Titularizare 2010: În Gorj se anunţă o concurenţă record pentru un post de cadru didactic”

  1. Profesoara EUGENIA LILIANA STEFANESCU angajata LICEULUI DE MUZICA SI ARTE PLASTICE , TG-JIU,A ABSOLVIT FACULTATEA DE ARTE – SECTIA PEDAGOGIE MUZICALA DIN CADRUL UNIVERSITATII SPIRU HARET -BUCURESTI 1999 . IN PREZENT OCUPA POSTUL DE PROFESOR DE SPORT FIIND INCADRATA CU PESTE 90 DE PUNCTE DESI NU DETINE STUDII IN ACEST DOMENIU , Colaboreaza cu politia (denunta numele copiilor cu probleme familiale si numele colegilor de breasla). Aceasta profesoara e un pericol ptr copii ,dansa fiind si patroana salonului erotic ” Atingeri Senzuale ” din Bucuresti. SOTUL CIPRIAN STEFANESCU , CUMPARA CARDURI ING de la persoanele aflate la stramtoare cu banii oferind suma de 300 lei , folosindu-le in scop personal in pariuri sportive on-line castigand mii de euro lunar, ca ulterior sa provoace greutati titularilor cardurilor . D-na EUGENIA STEFANESCU sprijinta fiind de alti oameni interlopi , aliati de breasla indrazneste sa dea in judecata pe titularii cardurilor respective , creandu-le probleme, cerand sa fie despagubita de cei 300 lei pe care ii ofera .Sunt una dintre persoane pagubite de catre asa zisa doamna profesoara(pestoica si camatara )si in data de 26 noimebrie 20101 voi avea proces de judecata (nr dosarului fiind 17534/212/2010-judecatoria Constanta) doar ptr ca am indraznit sa blochez cardul ce=mi apartinea si de pe urma caruia aceasta familie a castigat timp de 1 luna si jumatate 7000 euro. FIUL acestei profesoare OVIUDIU STEFANESCU , este administratorul unui site porno . Oameni buni AVETI GRIJA DE COPII DUMNEAVOASTRA . EI VOR FI RACOLATI SI FORTATI SA LUCREZE IN SALONUL ERORTIC ” ATINGERI SENZUALE) A CAREI PATROANA ESTE EUGENIA STEFANESCU.
    CUM ESTE POSIBIL CA INSPECTORUL DE SPORT SA ACCEPTE SI SA OFERE UN POST ACESTEI PROFESOARE ( PESTOAICA , CAT SI CAMATARA PTR CA ALTFEL NU O POT NUMI) CARE NU DETINE STUDIILE DE RIGOARE(DANSA AVAND STUDII DE AGRONOMIE, SI PEDAGOGIE MUZICALA(A PREDAT PIAN ) ,IAR NOII ABSOLVENTI AI FACULTATILOR CU PROFIL SPORTIV SA RAMANA FARA CATEDRA?

    D-NA INSPECTOR DE SPORT daca nu luati masurile de rigoare si de nu o veti schimba pe aceasta D-NA EUGENIA LILIANA STEFANESCU… VA VOI DENUNTA LA DNA BUCURESTI

  2. Au aparut notele la titularizare 2010. Daca vrei sa le vezi, trimite un email la gin.iuliana@gmail.com si o sa iti trimit linkul de unde poti sa le downloadezi.
    Email-ul este setat sa raspunda automat deci sa verifici si folderul Spam/Bulk daca in 10 minute maxim nu iti vine email inapoi.

  3. As vrea sa vad notele daca au aparut la titularizare in Gorj. Multumesc de ajutor si le dorim succes si lor pentru a castiga un ban cinstit sa-si achite datoriile si sa poata trece cu bine peste toate greutatile.

Comments are closed.